реклама

реклама

Виїзне засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій провів голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко в Ірдині. Тут із понеділка горять торфовища.

20170920_154035

Натепер вдалося зупинити поширення вогню та зменшити площу горіння на сім гектарів. Попервах вона становили понад 50 гектарів. На місці надзвичайної ситуації цілодобово працюють рятувальні підрозділи. Їм допомагають лісівники, військові, правоохоронці та курсанти Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля.

– Пожежі на торфовищах гасити вкрай складно, – зауважив очільник області Юрій Ткаченко. – До всього посуха та вітряна погода. У цьому місці й низький рівень залягання ґрунтових вод. Однак ми маємо досвід ліквідації таких пожеж і злагоджену роботу потрібних служб. Людського ресурсу вистачає. На комісії ми вирішили спрямувати додаткові кошти з резервних фондів районного й обласного бюджетів на пальне. Окрім того, звернемось до Білозірської ОТГ. Також залучатимемо додаткову важку інженерну техніку, що є в розпорядженні місцевих підприємств. Ми ставимо собі за мету в жодному разі не допустити поширення вогню та впоратися із цією пожежею за тиждень.

20170920_161345

Водночас фахівці Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Черкаській області проводять із населенням роз’яснювальну роботу. Зокрема, рекомендують, як мінімізувати вплив цієї пожежі на здоров'я. Такі рейди відбуваються не лише в Черкаському районі, а й у сусідніх із ним. Також рішенням комісії на прилеглих територіях до місця проведення робіт заборонили полювання та риболовлю. Про скасування обмежень буде повідомлено додатково.

Про це інформує прес-служба ОДА

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #2 Pro Ірдинь 21.09.2017 20:33
Цитую Сотник:
А де ж бойовий заступник - С. Овчаренко, як фахівець широкого профілю? Чи тута нічого йому не "обломиться", не та "тєма"?

Там, де серйозні речі - запускати ідіота не можна, бо це грозить повною катастрофою.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Сотник 21.09.2017 16:21
А де ж бойовий заступник - С. Овчаренко, як фахівець широкого профілю? Чи тута нічого йому не "обломиться", не та "тєма"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100