реклама

реклама

Управлінням Держпраці у Черкаській області за 8 місяців 2017 року проведено 923 перевірки додержання законодавства про працю, у т. ч. 205 інспекційних відвідувань, на 831 суб’єкті господарювання. Про це на засіданні колегії Черкаської ОДА доповів перший заступник начальника Управління Віталій Мащенко.

«Протягом 8 місяців 2017 року Управління, відповідно до статі 265 Кодексу законів про працю України, застосовано 405 фінансових санкцій на загальну суму 3 млн 587 тис. грн. У добровільному порядку суб’єктами господарювання сплачено штрафи за 184 постановами на загальну суму 835 тис. грн. Для примусової сплати штрафів 270 постанов направлено до територіальних органів Державної виконавчої служби», - наголосив керівник Управління.

«За результатами проведених перевірок (інспекційних відвідувань) внесено 643 приписи. Протягом січня – серпня 2017 року складено та передано до суду 446 протоколів. За результатами розгляду адміністративних справ, судами винесено 356 рішень. З них за 200 рішеннями судами накладено адміністративні стягнення у вигляді штрафу на загальну суму 103,9 тис. грн.», - поінформував Віталій Мащенко.

Посилення соціального захисту найманих працівників шляхом офіційного оформлення працевлаштування, підвищення рівня заробітної плати, погашення заборгованості перед працівниками та попередження виробничого травматизму – це основні напрямки, в яких на цей час посилено працюють фахівці Управління Держпраці у Черкаській області, нагадав перший заступник начальника Управління.

«У своїй роботі інспектори праці велику увагу приділяють здійсненню превентивних заходів, профілактичній роботі з роботодавцями та працівниками. Основна мета нашої діяльності не зводиться до каральної, а, у першу чергу, має роз’яснювальну та аудиторську функції. З метою запобігання порушення роботодавцями законодавства про оплату праці у засобах масової інформації здійснено 354 виступів та публікації, взято участь у 890 семінарах, нарадах з питань трудового законодавства», - акцентував увагу Віталій Мащенко.

Про це інформують в управлінні Держпраці

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100