реклама
Sucurity Police

реклама

Понад тисячу черкащан зібралося сьогодні на Соборну площу міста, щоб поспілкуватися з лідером Руху Нових Сил Михайлом Саакашвілі, а також народними депутатами Сергієм Лещенком і Юрієм Дерев’янком.

2

Звертало на себе увагу, що пана Саакашвілі на мітингу називали не Михеілом, як раніше, а Михайлом. А обласний лідер Руху Нових Сил Сергій Яковенко навіть звертався до нього «Михайле Миколайовичу». Виступав Саакашвілі українською мовою, причому говорив досить вільно.

У своєму виступі екс-президент Грузії наголосив, що зробив у тій країні все, що міг.

– Я був президентом Грузії два терміни, і міг залишитися ще, але я обіцяв піти після двох каденцій – і дотримався цієї обіцянки. Я не тримався за владу. Крім того, люди втомлюються від політиків. Грузини втомилися від мене, і я – від них. Це – нормальна реакція людей. Зараз, до речі, багато кличе мене повернутися, але – ні! Я взяв зобов’язання перед народом України, – наголосив Саакашвілі.

Він також наголосив, що «хоч і не народився козаком», проте загалом 13 років прожив в Україні, навчався тут, брав участь у трьох Майданах – «Революції на граніті», Помаранчевій революції і Революції гідності, в 1991 році голосував за Незалежність на референдумі.

– Порошенко двічі чи тричі пропонував мені стати прем’єр-міністром. Але я питав – з якими міністрами? А він казав – з оцими. А я відповідаю: та це ж бариги! Я не захотів працювати з баригами, не захотів, щоб вони використовували мене для свого піару – і ми з Президентом посварилися, – зазначив Саакашвілі.

За словами пана Саакашвілі, жодного «прориву українського кордону» з його боку не було, він прикордонникам подав документи на в’їзд, але після цього ті сказали, що отримали повідомлення, ніби прикордонний пункт заміновано. Тож Саакашвілі та його прихильники «відповідно до закону, евакуювалися» на територію України. Що цілком природно, оскільки крім українського, жодного громадянства Саакашвілі не має, а його дім – у Києві. «У нас мильйони виїжджають за кордон, а я їхав додому», – сказав політик.

4

– Коли мене зараз звинувачують у порушенні законів, я розумію, наскільки незахищені громадяни України, – зазначив Саакашвілі. – Будь-кого з вас, за ким не ходять народні депутати і журналісти з камерами, якби він опинився в моїй ситуації, вже давно посадили б.

Політик також додав, що не претендує на жодну посаду в Україні, а сподівається лише сприяти тому, щоб до влади тут прийшли нові люди. Він вдячний тим своїм колегам-політикам, які підтримали його при в'їзді в Україну, проте вважає, що майбутнє України - все-таки за «новими обличчями».

Саакашвілі зазначив, що 17 жовтня в Києві «збираються люди з вимогами до влади». Це не буде новий Майдан: «влада бариг» в Україні слабка і боїться людей. Її, мовляв, ніхто не захищатиме – ні Національна гвардія, ні поліція. Цей шанс потрібно використати.

– Ми висунемо владі свої вимоги. І якщо вона на них пристане – нехай залишається до наступних виборів. Якщо ні – нехай оголошує дострокові вибори, – сказав Саакашвілі.

Серед вимог, які висуватимуться на мітингу 17 жовтня – три головні: якнайшвидше запровадження антикорупційних судів (щоб НАБУ могло домогтися відповідальності корупціонерів), негайне скасування депутатської недоторканності та запровадження механізму імпічменту президента, а також ухвалення закону про вибори за пропориційною системою з відкритими списками. Крім того, пропонується спростити податкову та митну систему в Україні й запровадити практику голосування за важливі державні питання на всенародному референдумі.

Саакашвілі також пропонує обрати тимчасовий парламент із 300 осіб, які підпишуть обіцянку – після завершення роботи не брати більше участі в політиці. Цей парламент, до якого мають ввійти освічені люди, які не займаються підприємництвом, має ухвалити основні закони, проконтролювати початок їх виконання та саморозпуститися.

– Нехай у нас буде 300 наших «спартанців», якими ми будемо пишатися! – закликав Саакашвілі.

7

реклама

Коментарі  

 
+4 #41 Регіональна Тальнівщина 26.09.2017 17:31
Цитую марина:
Очередной сценарий Америки :-) перед выборами


така дурна Америга це шапіто оплачувати, воно вже давно в автономному режимі функціонує завдяки таким людям як Пєця і Коломийша
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #40 Регіональна Тальнівщина 26.09.2017 17:27
Цитую прохожий:
Попандопала Саакашвілі необхідно віддати првосуддю Грузії.


Злі язики кажуть, що Міхуіл потрібний Гройсману, щоб остаточно скомпроментуват и нашу недоопозицію і поставити свою карманну типу секти свідків Навального, яка здатна зібрати тільки пару сотень маргіналів і їм співчуваючих. А згвалтований вилами буде виконувати роль того ж Жиріка
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #39 прохожий 26.09.2017 09:42
Попандопала Саакашвілі необхідно віддати првосуддю Грузії.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #38 Митрич 25.09.2017 08:23
Цитую Дмитро:
Цитую Любов Майборода:
Бажаю черкащанам в черговий раз не зачаровуватись, щоб потім не розчаровуватись :eek: :P :P

У бьтівців це в крові: спочатку Надія Савченко - херой, потім - шиза. Тепер Міхась.. Хто слідуючий?

Беріть глибше. Спочатку був пан Олійник з своєю "Батьківщиною", потім закохалися у Шуфрича. А потім поперло, лісапедний Зубик, дзеркальний Поплавський, янтарний Поляков. Так все по кругу і бродить. Куми Олійника з його "Батькивщиною" "розбудовують" Черкаси і область, народжена ним газета "Антена" вже виросла до телеканалу. Так що, чому тут дивуватися.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #37 справедливий 24.09.2017 21:41
Цитую депутат:
Цитую Алла:
скільки ж баранів у Черкасах айайай :sad: прийшли щоб дебіл лапші навішав

Якщо частина баранів прийшла..., то друга частина баранів, терпить знущання влади.

Напевно таких дупів, як ти?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #36 справедливий 24.09.2017 21:40
Цитую Прохор:
Отряд порохоботов сформирован и готов приступить к выполнению задания. Мы забрызгаем дер....ом все сайты,на которых будет появляться Саакашвили.Неужели до вас - гнидота так и не дошло ,что чем больше де...ма вы выльете на грузина,тем выше будет его рейтинг.Ваш хозяин в этом уже убедился А впрочем,каков поп таков и приход.Вас порохоботов можно сравнить с ананистом,котор ый не меняя руки тихо сам с собою,он ведёт беседу.Ну если вы такие праведники и очень много негативного знаете про Саакашвили,так придите на встречу и выскажите свою позицию,так нет же- страшно! А если страшно,то засуньте своё де...мо куда подальше и не смердите-питоры.

А ти уже свій напевно засунув?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #35 Чип 24.09.2017 15:40
Скільки у нас ще громадян полюбляють демагогів та пустопорожніх брехунів і наступати на граблі та отримувати ними по пиці, хоча вже таких стало набагато менше, що не може не втішати....Природний відбір
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #34 Чип 24.09.2017 15:29
Цитую федор принципиальный:
Тысяча черкащан на 300.000-ое население города-это о чем говорит,вспомни те 2004 или 2014 годы-площадь была забита горожанами.

Так, на щастя дурнів поменшало за ці роки
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #33 марина 24.09.2017 12:57
Цитую поліція:
Два автобуса з Києва прихильників Саакашвілі будуть супроводжувати грузинського мачо під час візитів по містам і селам України. Гроші проплачені російським ФСБ.


Оговорочка - проплачено америкой ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #32 марина 24.09.2017 12:55
Очередной сценарий Америки :-) перед выборами
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100