реклама

реклама

У Черкасах відбулася презентація історико-краєзнавчого нарису «Лицарі п’яти якостей» авторства Василя Страшевича. Ця книга про морське багатоборство, спортсменів-багатоборців, про історію розвитку цього виду спорту на Черкащині. Дослідник історії спорту Черкаського краю Василь Страшевич представив свою книгу та презентацію-фотопідбірку матеріалів із книги. Участь у презентації взяли начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Максим Зеленський, голова відділення НОК України в Черкаській області Андрій Більда, спортсмени, ветерани черкаського спорту, про деяких із них йдеться й у презентованій книзі.

DSC_2932_1001x667

Автор розповів про особливості нарису та згадав найвідоміші прізвища спорсменів-багатоборців. В першій частині книги зафіксована хроніка спортивних подій, історичні факти, у другій розповідається про самих спортсменів та тренерів.

«За період, описаний в книзі, морське багатоборство значно змінилося. Раніше до цього виду спорту входило 15 різних напрямків, нині ж – значно менше. Морське багатоборство на Черкащині підготувало понад 250 осіб, які стали майстрами спорту, один – заслужений майстер спорту, восьмеро – майстри спорту міжнародного класу. Нам є чим пишатися! Висловлюю подяку всім, хто допоміг у створенні цієї історії розвитку морського багатоборства на Черкащині. Кожен долучився, як міг. Хтось надав фотографії, хтось розповів свою історію, про когось сам знав – так і утворилася книга», - розповів Василь Страшевич.

Подібного видання про морське багатоборство на Черкащині до цього часу не було. Відділення Національного олімпійського комітету України в Черкаській області профінансувало друк історико-краєзнавчого нарису «Лицарі п’яти якостей».

«Ми виступили тією ланкою, що всіх об’єднала заради видання книги Василя Страшевича. Нашею задачею було знайти фінансування на її друк. Вдячний тим, хто надав матеріальну підтримку, аби книга побачила світ. Адже використали не лише кошти відділення, але й спонсорів. Будемо і надалі вишукувати можливості і видавати книги про спорт. Уже маємо в планах випуск енциклопедичного довідника «Спорт на Черкащині», - зазначив голова відділення Андрій Більда.

Для довідки: Василь Страшевич – автор 25 книг про історію Черкас, його архітектурну спадщину, низки досліджень з минулого рідного краю, з історії розвитку спорту на Черкащині. Член Національної спілки журналістів України, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, почесний краєзнавець Національної спілки краєзнавців України.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+7 #1 Репортер 23.09.2017 18:46
Василь Борисович - справжній краєзнавець, літописець спорту Черкащини.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100