реклама

реклама

Минулого місяця під час земельних торгів, організованих Головним управлінням Держгеокадастру у Черкаській області, продано права оренди 9-ти земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів) загальною площею 85 гектарів. Чотири земельні ділянки розташовані в Городищенському районі, одна – в Звенигородському й по дві – у Монастирищенському й Жашківському районах Черкаської області. Стартова ціна для всіх ділянок становила 8% від їхньої нормативної грошової оцінки.

Завдяки земельним торгам до бюджетів сільських рад Черкащини щорічно надходитиме 704,6 тис. грн, що на 562,2 тис. грн більше від стартової ціни – 142,4 тис. гривень.

Під час аукціону значно зросла вартість права оренди обох земельних ділянок (площею 3,5 га і 2 га) в адмінмежах Скибинської сільської ради Жашківського району Черкаської області, що становитиме 79% від нормативної грошової оцінки. У грошовому еквіваленті: 26 473 грн замість початкової вартості – 2 679 грн і 15 718 грн замість 1 591 гривень.

Збільшаться надходження й до Зюбриської сільської ради Монастирищини Черкаської області, де сільгосптовариство за користування земельними ділянками площами 11 га і 12 га щорічно сплачуватиме відповідно 59% і 69% від нормативної грошової оцінки: 228 809 грн замість стартових 31 046 грн і 254 629 грн (початкова вартість – 29 453 гривень).

Довідково:

Земельні торги проводять відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Із детальною інформацією про земельні ділянки, права оренди на які виставлені на продаж, можна ознайомитися в розділі «Земельні аукціони» на офіційному веб-сайті Держгеокадастру.

Прес-служба Держгеокадастру

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100