реклама
Sucurity Police

реклама

Новий спортивний майданчик зі штучним покриттям та вуличні тренажери облаштували на території загальноосвітньої школи № 26 імені Ігоря Момота. Його звели за кошти громадського бюджету. У минулому році ініціативу зі зведення спортивного комплексу в цій школі на етапі голосування й вибору ідей для втілення підтримали 754 жителі, інформують у міській раді Черкас.

IMG_5741

Днями відбулося офіційне відкриття сучасного спортивного майданчику. Право «першого голу» на футбольному полі надали секретарю міської ради Олександру Радуцькому та місцевому меценату Араіку Мкртчяну.

– У 2015 році депутатський корпус запровадили нову, цілком прогресивну статтю видатків – «громадський бюджет». Завдяки цьому кожен із жителів Черкас може запропонувати власну ідею того, як осучаснити рідне місто, вплинути на зміни в ньому. Кожен може стати учасником формування бюджету розвитку, – сказав секретар міськради Олександр Радуцький. – Сьогодні ми маємо ось такий чудовий результат і приклад того, як можна організуватися і вплинути на розподіл бюджету.

Загалом на облаштування такого майданчика під відкритим небом спрямували загалом, за його словами, 825 тисяч гривень.

У 26-ій школі, що розташована в Південно-Західному районі Черкас, нині виховують 640 учнів. Навчальний заклад звели майже 40 років тому. Нового майданчика для занять фізкультурою, каже директор, їм не вистачало достатньо давно. У зв’язку з цим і вирішили податися для участі в програмі громадського бюджету.

– Раніше в нас на шкільному стадіоні були й футбольне, й волейбольне, й баскетбольне поле, але, на жаль, із роками вони вже навіть техніці безпеки не надто відповідали, – розповідає директор ЗОШ №26 Галина Титаренко. – Тепер тут ми маємо сучасний спортивний майданчик, який відповідає європейським стандартам якості. Це футбольне поле, його можна облаштовувати й для гри у волейбол.

За її словами, займатися тут, окрім вихованців їхнього навчального закладу, зможуть і дітки з сусідніх будинків.

– Добре, що тепер у дітей є місце, де вони зможуть весело й із користю проводити своє дозвілля, – додала вона й зауважила, що у їхніх планах тепер – будівництво баскетбольного майданчика.

Цього року в Черкасах покриття оновили на спортивному полі в 17-ій школі, а зовсім нові майданчики звели – в 28, 32 та 34 школах. Будівельні роботи розпочаті у ще чотирьох закладах: 10, 12, 13 школах та в 31-ій гімназії.

– Розвиток фізичної культури та спорту – один із пріоритетних напрямків у галузі освіти, – розповів директор департаменту освіти та гуманітарної політики Ігор Волошин. – Ми продовжимо рухатися в цьому напрямку, адже немає нічого ціннішого за безпеку й здоров’я наших дітей.

Відкриття спортивного майданчика в 26-ій школі ознаменував і товариський матч між учнями й випускниками школи.

3_113

7_53

IMG_5675

1_188

2_153

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Чип 25.09.2017 16:52
Це супер. Молодці, просто будують достойне довкілля для життя :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100