реклама

реклама

Співпраця заради розвитку – в області продовжують реалізовувати проект Міністерства розвитку Польщі «Підвищення інвестиційної привабливості України та конкурентоспроможності регіонів». Подальші кроки щодо залучення інвестицій та підтримки малого й середнього підприємництва обговорювали днями під час зустрічі заступника голови облдержадміністрації Ярослава Березаня з представниками Міністерства розвитку Польщі.

21950171_725784837632091_6024675195150121364_o-e1506323777148

Про це інформують у прес-службі Черкаської ОДА.

Остання 25 років – одні з найкращих в історії Польщі, стверджує радник Міністра регіонального розвитку Республіки Польща Кшиштоф Сівек. Економічний успіх, якого країні вдалося досягнути, базується на підтримці підприємництва, проведенні реформи з децентралізації, розвитку самоврядування та регіональному зростанні, а також наближенні та подальшому входженню у Європейський Союз. І саме ці завдання Україна виконує нині.

– У нас надзвичайно широка сфера для співпраці, адже ваша держава зараз проходить той самий шлях, що й Польща у минулому, – наголошує Кшиштоф Сівек. – Свого часу ми так само боялися втратити Східний ринок. Але нам вдалося переорієнтувати свою економіку на Захід. А це означало реформу як якості, так підходів. І локомотивом усіх цих процесів стали децентралізація і передача повноважень на місцевий рівень. На сьогодні ж у Польщі підтримують регіональний розвиток та розвиток місцевого самоврядування близько 700 суб’єктів. Це технологічні парки, Агенція регіонального розвитку, інкубатори, коворкінги, стартапи тощо. Такого розмаїття та широти мережі нам вдалося досягти саме завдяки діяльності Агенції регіонального розвитку.

Він додає, що основне завдання Агенції регіонрозвитку, як неприбуткової організації, є насамперед підтримка бізнесу. Така організація не заробить грошей, втім створить можливості для цього іншим. Тож радник Міністра регіонального розвитку Республіки Польща позитивно відзначив уже проведену роботу на Черкащині. Зокрема щодо створення Агенції регіонального розвитку Черкаської області.

– Допомога та підтримка Польщі свідчать, що ми рухаємося у правильному напрямку, – відзначає заступник очільника області Ярослав Березань. – На зустрічах з бізнесом я завжди наводжу за приклад успіх Польщі. Саме успішно апробована у Польщі модель управління є вказівником напрямку, у якому ми вже поступово рухаємося. З нашої останньої зустрічі з представниками Міністерства розвитку Польщі ми зробили чимало розвиткових кроків. Зокрема, концепція першого на Черкащині індустріального парку уже зареєстрована у профільному Міністрестві, активізувала свою роботу Агенція регіонального розвитку Черкащини і затверджена Стратегія розвитку малого та середнього бізнесу до 2020 року.

Також у ході зустрічі сторони зосередили увагу на розвитку регіональних зв’язків та партнерства щодо механізмів залучення інвестицій та активізації підприємницької діяльності і суб’єктів бізнесу.

реклама

Коментарі  

 
+3 #4 ® 26.09.2017 09:50
Цитую Светлана:
Пригадується, радуцький пору років тому назад їздів в Бидгощ. По приїзду розповідав, як перетворить Черкаси в місто - сад. На що перетворилися Черкаси за останні два рока можемо спостерігати, - захаращені, розбиті, гори сміття, МАФи з гірляндами дротів до них.

Радуцького тоді в Польщу возив Тоха Бондаренко - разом вони фоткалися в дурацьких спортивних костюмах і з біляшами у руках, коли ждали перетин кордону на КПП.
Разом вони і "перетворювали" Черкаси і витворяли в них казна-що. Це тільки тепер два кругловиденьких не поділили Черкаси між собою і матами одне одного криють)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Светлана 26.09.2017 09:17
Пригадується, радуцький пору років тому назад їздів в Бидгощ. По приїзду розповідав, як перетворить Черкаси в місто - сад. На що перетворилися Черкаси за останні два рока можемо спостерігати, - захаращені, розбиті, гори сміття, МАФи з гірляндами дротів до них. Потрібно не ліжка переставляти в "будинку розпусти", а змінювати його особовий склад.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 ОУН-УПА 25.09.2017 19:01
Потім якийсь бовдур з МВК на шопінг в Польщу мотнеться за бюджетні кошти. Типу досвідом обмінюватися. Який досвід може дати, чи щось зрозуміти нижча форма розвитку? А потім дивуємося, що до українців зневажливо ставляться. Так на пики чиновницькі глянеш - блювати хочеться. А люди ж думають, що це кращі. Не всі розуміють, що у нас посаду не заслуговують, а на ній ВИПЛИВАЮТЬ. А що завжди випливає, то всі знають.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Пересічний громадянин 25.09.2017 15:28
Нажаль, далі розмов справи не йдуть...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100