реклама

реклама

Спільними зусиллями пожежно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС та інших спецслужб, станом на ранок 26 вересня, вдалося ліквідувати пожежу на площі 26 Га. Продовжують горіти осередки торфу на площі 25 Га.

Snapshot_2

Ліквідацією пожежі займаються  сили та засоби Черкаського зведеного загону, пожежна та спеціальна техніка Білозірського та Дубіївського лісництв, пожежні розрахунки місцевої пожежної охорони та Міністерства оборони, ДП “Черкаситорф”. Залучені 27 офіцерів та курсантів Черкаського інституту пожежної безпеки. На місці працюють представники Національної поліції та швидкої медичної допомоги.

Для забезпечення робіт, задіяні резервні фонди Черкаської районної та обласної державної адміністрацій.

Особовий склад забезпечений питною водою та продуктами харчування, техніка - паливно-мастильними матеріалами.

Загалом, на місці проведення робіт працює 43 одиниці техніки та 117 фахівців. Створено 5 оперативних дільниць, працює 25 пожежних стволів.

Представниками лісового господарства за допомогою тракторів проведено обвалування ґрунту для недопущення розповсюдження пожежі та створено меліоративні полоси навколо небезпечних ділянок.

Впродовж останньої доби 5-ма бульдозерами здійснено роботи по обвалуванню та рекультивації торф’яних осередків. Для створення ще однієї оперативної дільниці, прокладено спеціальну просіку, по якій прокладено магістральну лінію, яка живить пожежні стволи для гасіння осередків торф’яного ґрунту.

Включені спеціальні насоси ДП «Черкаситорф». За дві доби роботи вдалось підняти рівень води та наповнити водою спеціальні рівчаки навколо осередків пожежі та штучне водосховище створене для потреб пожежогасіння.

25 вересня на місці пожежі проведено виїзне засідання оперативного штабу та районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки.

Щодо підвищеної задимленості атмосферного повітря продовжується інформаційно-роз‘яснювальна робота серед населення найближчих населених пунктів (смт. Ірдинь, с. Білозір’я, с. Дубіївка). Під час спілкування людям даються поради щодо попередження отруєння продуктами горіння.

Ліквідація пожежі триває.

На місці пожежі працює мобільно-оперативна група Управління на чолі з першим заступником начальника Управління полковником служби цивільного захисту Сергієм Озераном.

Про це інформує прес-служба ДСНС

реклама

Коментарі  

 
+4 #1 Павло 26.09.2017 23:22
Чем воняет в Черкассах с утра и вечером ? Долго нас будут травить как клопов ?? :oops:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100