реклама

реклама

На їдкий запах у повітрі почали скаржитися черкасці. Ще з 23 вересня смог відчували у Південно-Західному районі, центрі міста, а також на Митниці. Фахівці ж заспокоюють: загрози для здоров’я від цього диму немає. Звідки могла взятися димова завіса, з'ясовував сайт vikka.ua.

342300 «Страждаю від смогу і я. Навіть сьогодні весь день болить голова. Припускаю, що однією із причин може бути пожежа на торфовищі в Ірдині. Це надзвичайна ситуація для Черкащини. Я вважаю, цю проблему треба вирішувати комплексно і рішення може бути одне – відкрити шлюзи і пустити воду, аби вона підтопила торфовища», – зазначає екоактивістка Людмила Ткаченко.

Запах горілого дійшов до міста і в ніч проти 27 вересня. Дехто з містян у соцмережах припускав: дим дійшов з пожежі на складі боєприпасів у Калинівці, що біля Вінниці. Звідти відстань до Черкас становить 320 кілометрів.

При цьому вітер у Черкасах цієї ночі, за даними синоптиків, був східний та північно-східний. Тож невідомо, як дим із ірдинських торфовищ або із пожежі на Вінниччині, що розташовані у західній стороні, міг дійти до міста.

Дослідивши склад повітря, фахівці Гідрометцентру не знайшли серйозних причин для хвилювань.

«Перевищень ми не зафіксували. Єдине, що може бути якийсь дискомфорт в нічні та ранкові години. Але говорити про загрозу для життя немає підстав», – зауважує начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Назвати походження смогу тут не беруться.

«Ірдинь – це перша історія для Черкас. У Золотоніському районі в нічні та ранкові години наші метеоцентри також відмічають задимлення. Ми думаємо, що це все з Полтавської області. Там Оржиця теж горить», – додає Віталій Постригань.

Як знизити вплив смогу на організм, радить речник управління ДСНС області Костянтин Проценко.

«Краще не відкривати вікна на ніч та у ранкові години, бо саме у цей період найбільше відчувається запах. Якщо є можливість, краще провітрювати приміщення через кондиціонування. А там де є рух повітря, краще вивішувати вологі рушники для зволоження», – зазначає Костянтин Проценко.

Віз звертається до черкащан із проханням менше спалювали сміття, листя та суху траву, адже це один із факторів, який сприяє накопиченню шкідливих речовину у нижніх шарах атмосфери.

реклама

Коментарі  

 
+3 #5 Чудо 28.09.2017 11:39
Цитую Бонифаций:
Хто був поблизу торфяників, той цей запах ні з чим не сплутає! Ірдинь найближче, і наймовірніше джерело. Якщо Ожиця, то ще більше задимлення ніж в Черкасах повинно відчуватись в Чорнобаївському , Драбівському та Золотоніському районах

Каждый год совершенно случайно наступает лето, жара, случайно в районе Ирдыня обнаруживается торф и совершенно случайно он имеет свойство возгораться.
Неслучайно то, что для тех кто отвечает чтобы не было этого возгорания, это все в диковинку. И самое непонятное то, что они за это получают деньги!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Андрій 28.09.2017 10:54
Супер. "Загрози для життя немає". Заспокоїли. Мова йде про шкоду для здоров'я. Хіба цього мало?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 дэн 28.09.2017 10:42
Да, ладно ! "фахівці Гідрометцентру не знайшли серйозних причин для хвилювань" Все в норме ? Понятно , чо ирдынские торфяники. Два-три года назад горели такая же вонь была и туман стоял. Тушить надо а не врать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Бонифаций 28.09.2017 10:38
Хто був поблизу торфяників, той цей запах ні з чим не сплутає! Ірдинь найближче, і наймовірніше джерело. Якщо Ожиця, то ще більше задимлення ніж в Черкасах повинно відчуватись в Чорнобаївському , Драбівському та Золотоніському районах
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Угу 28.09.2017 08:12
Просто афигеть... 21 век на улице а мы не можем определить почему и кем задымленный воздух....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100