реклама

реклама

29 вересня 2017 року волонтери Відділення Всеукраїнської благодійної організації «Турбота про літніх в Україні» в м.Черкаси (виконавчий директор Бугеря Тетяна Анатоліївна) долучились до акції Всесвітньої компанії «Вік вимагає» (АDА), громадський рух якої діє в 60 державах світу, в т.ч. у Великобританії, де організація Help Age International допомагає відстоювати права літніх людей, бореться з дискримінацією людей похилого віку.

Про це інформують організатори.

Акція проведена з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку. Проблеми літніх людей розглядались через форум-театр – це серія сцен, в яких розігруються реальні життєві ситуації, з подальшим обговоренням відчуттів та дій, які можуть змінити цю ситуацію. Волонтери «ТЛУ» в Черкасах, за результатами попереднього обговорення, розіграли сценки, що відображають ситуації про відсутність поваги до літніх людей, які з ними траплялись:

  • в транспорті, коли молодь не звільняє місце людям поважного віку;

  • на пішохідних перехрестях та тротуарах, коли молодь не поступається зустрічному дорогою;

  • про відсутність толерантного ставлення медичного персоналу в поліклініці.

Обговорення зіграних сцен кривди літніх людей показало, що з подібними випадками зустрічались всі учасники акції (особи віком від 61 до 84 років). На жаль, в нашому місті молодь часто не звільняє місця в транспорті людям похилого віку. Спостерігається, коли перехрестя студентська молодь переходять групою, люди вимушені обходити або по калюжам, або йти коли їх штовхають. Ми не говоримо, що вся молодь так поводиться. Є багато гарних прикладів поваги до літніх. Старше покоління лише хоче показати, як стати кращими. Також має місце неповага до літніх і в поліклініках, де вони часті відвідувачі.

Акція стала ще однією можливістю звернути увагу на становище літніх людей в суспільстві; показала, що дуже важливо навчити молодь бути дружніми до старшого покоління. Реакцією на акцію стануть листи до навчальних закладів міста з проханням провести для молоді виховні години про поважне ставлення до людей поважного віку.

Літні люди мають право відстоювати свої права, вести гідне, активне, здорове життя. Суспільство повинно не допускати дискримінації за віком (ейджизму).

 

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #2 Пенсіонер 01.10.2017 19:54
Показуха грандоїдів, не більше. Ніхто за літніх людей і не думає подбати. Чому чиновники не виконують діюче законодавство і не проводять перерахунок пенсій, а вішають людям локшину про пенсійну реформу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Такі справи 30.09.2017 11:38
Повага до літніх людей починається з розміру пенсії. А щоб літні люди могли сісти в транспорті, треба щоб той транспорт нормально ходив, а не був вщент забитий, особливо в холодну пору року, коли люди в маршрутках їдуть на одній нозі, бо на них економлять перевізники.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100