реклама

реклама

Перший заступник голови Верховної Ради України, черкащанка Ірина Геращенко написала у «Фейсбуці» зворушливий допис про важливість пам’ятати старих друзів і вчителів.

22050163_1489127127841762_8196555431203174505_n

Наводимо допис повністю.

«Дзвінок з незнайомого номера. Завжди беру трубку, але – грішна – буває, дратуюся цим безкінечним дзвінкам, коли й увечері суботи-неділі відривають від родини, від малечі.

"Ірино, доброго дня!" – незнайомий чоловічий голос. "Хто це?" – запитую. "Це Сергій Герасимов", – а я не можу ідентифікувати прізвище і злюся, чому він телефонує мені в суботу увечері, прошу написати смс.

Й коли я вже поклала трубку, то згадала, що це ж хлопець з паралельного А класу, ми колись дружили в школі...

А потім прийшла від нього смс. Що померла його Мама, Алла Іванівна, вчителька української, статна красуня й гроза прогульників та невігласів. Вона викладала в паралельних класах, але в нас приймала іспити , тож ми всі її любили, шанували і боялися. В моїй російськомовній школі українську ми знали добре.

Стало так погано мені. Й що на Сергія гримнула, не впізнала, й що за втомою, роздратуванням дозволяємо відходити на другий план ключовому, людському. Й, найголовніше, що відходять наші вчителі... Дякую всім своїм вчителям, що згадуємо школу з любов'ю і ніжністю. Дякую, дорога Алла Іванівна, й за цей Ваш сьогоднішній урок... Ніяка втома не повинна перекреслювати людське і давати шанс роздратуванню та байдужості. Передзвонила я Сергію, довго згадували школу, нас, юних, і його прекрасну Маму.

Р.S. Рідна черкаська середня школа 26. Рік тому. Алла Іванівна – вишукана пані зліва, в чорному елегантному костюмі... Вічная Пам'ять, Вчителько...»

реклама

Коментарі  

 
+6 #2 Эксперт 02.10.2017 12:18
И не забудь покаяться перед всем Украинским народом,за ваше "жить по новому".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Такі справи 02.10.2017 10:45
Якщо це найбільший гріх пані Ірини, за який кається, то вона просто свята.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100