реклама
Sucurity Police

реклама

Життя кожної людини безцінне, але оголошення в Черкасах жалоби за вбитим депутатом міськради Михайлом Бінусовим на тлі загибелі 24 атовців показує, як саме міська влада розставляє пріоритети.

Пресконф

На цю тему висловилися під час сьогоднішньої прес-конференції представники громадських організацій воїнів АТО та їхніх сімей.

– Відбулося кримінально-політичне замовне вбивство депутата міськради – і всі державні прапори в місті припущені, на них пов’язано траурні стрічки. При цьому жодного з наших 24 похованих бійців-черкащан так в останню путь не проводжали, – зазначив голова Черкаського союзу учасників АТО Олексій Колісник. – А, погодьтеся, атовці на сьогоднішній день роблять більше, ніж усі депутати разом узяті – відстоюють незалежність нашої України й гинуть за те, щоб тут у нас протікало мирне життя, щоб люди могли жити в демократичній країні...

Олексій Колісник наголосив, що отримав чимало дзвінків від своїх побратимів, обурених такою реакцією міського голови Анатолія Бондаренка на «результат кримінальних розбірок». Атовці закликали до акцій протесту під стінами міської ради. Але врешті, сподіваючись на те, що міський голова зрозуміє свою помилку, вони вирішили поки що обмежитися прес-конференцією.

– Ми не дамо зробити з квітучих Черкас якесь Чикаго 1930-х років! – емоційно заявив Олексій Колісник. – Ми повинні мати інші пріоритети!

Голова громадської організації «Межа UA» демобілізованих учасників АТО Алі Хамідулін від імені всіх своїх побратимів висловив співчуття родині загиблого депутата Михайла Бінусова, але зазначив, що на четвертому році війни, коли на східній війні продовжують гинути захисники Вітчизни, оголошувати міську жалобу за вбитим керівником комунального господарства – «це неповага до загиблих воїнів».

– Ми вимагаємо, щоб міський голова Черкас публічно вибачився перед родинами загиблих атовців, – наголосив Алі Хамідулін.

На думку голови громадської організації «Ветерани війни Сходу» Василя Шкута, ситуація, що склалася, є ганебною.

– На виборах хтось проголосував так, як підказувала совість, а хтось пішов із пакетом гречки. І от – наслідки. Мер оточив себе професіоналами з «дерибану» бюджету, і коли в цьому «дерибані» з’явилися нестиковки, люди почали втрачати найцінніше – життя, – наголосив Василь Шкут. – Мер тепер у нас плаче. Але не треба було доводити до цього. Треба було ставити на посади тих, хто заслуговує, патріотів, а не людей із багатим кримінальним минулим. У нас думають не про те, як люди бідують, а про те, як «надерибанити» побільше грошей. Михайло – гарна людина, Царство йому Небесне, нічого поганого про нього вже ніхто не скаже. Співчуття сім’ї і рідним. Але те, що зробив мер, це – ганьба і маячня, на яку соромно дивитися.

Представник Центру допомоги учасникам АТО Євген Одновол зазначив, що не бачив належної поваги до смертей героїв, які загинули на війні за волю України.

– Треба розставляти пріоритети – що для нас важливіше сьогодні. Так, людина загинула, і ми сумуємо разом з її рідними. Але як міська влада сьогодні буде дивитися в очі батькам і жінкам, які загубили своїх синів, чоловіків? – дивується Євген Одновол.

Як наголосив представник громадської групи «Пам’ять» батьків загиблих воїнів АТО Анатолій Панченко, загибель Михайла Бінусова – велика пляма на обличчі міста Черкаси. Винні обов’язково мають бути покарані. Батьки загиблих атовців співчувають родичам і близьким Михайла у зв’язку з їхньою втратою.

– Я 28 вересня був на прийомі депутата Михайла Бінусова передостаннім його відвідувачем. Він спілкувався зі мною щиро. Оскільки він очолював комунальні служби міста, я просив допомогти сім’ям загиблих. Хоч би відремонтувати під’їзди, в яких живуть родини полеглих... Сім’ї загиблих забуті і владою, і волонтерським рухом. Ми живемо своїм духом. Живемо постійними переживаннями, стражданнями, які важко й передати. Нас турбує пам’ять про наших дітей. Дещо зроблено, і в тому є заслуга й міської ради. Але скільки потрібно винести, перенести, коли ти зіштовхуєшся з бюрократизмом, який там є! – зазначив Анатолій Панченко.

Він наголосив, що в Черкасах досі немає меморіального комплексу атовцям, і міський голова ставиться до цієї проблеми не так, як хотілося б батькам і побратимам полеглих.

– Іде четвертий рік війни, а в нас у місті – жодного плакату, жодного заклику, жодної подяки на воєнну тему! – дивується Анатолій Панченко. – Тому черкащани часто забувають, що йде війна, що гинуть люди, що руйнуються будинки і підприємства... Ніби нічого й немає. Я говорив про це мерові, й сподіваюся, що він зрозумів мене. Але поки що таке враження, що ми для влади – пусте місце.

Учасник АТО Володимир Перепелиця додав до цього й постійні проблеми із виділенням ділянок для ветеранів війни на сході України.

– Нам іноді пропонують ділянки в цілком непридатних для життя місцях. Приміром, поблизу притулку для тварин, де постійно гавкають собаки, або біля ліній електропередач, – сказав Володимир Перепелиця.

За словами учасників АТО, влада Черкас систематично не реагує на потреби учасників АТО та членів сімей загиблих атовців. Тому в атовців виникло стійке відчуття, що влада Черкас по-справжньому переживає лише втрати у власному середовищі.

В разі, якщо політика пам’яті в Черкасах не зміниться, ветерани АТО вимагатимуть відставки чинного мера і всього складу міської ради.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+29 #6 АГФА 03.10.2017 08:21
Цитую ТДК:
Я думаю, ще варто памятник Міші поставити і вулицю в його честь назвати!

А для початку присвоїти звання: Почесний громадянин Черкас
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 федор принципиальный 03.10.2017 06:39
Бондаренку -писец и от АТОвцев и от шурика с его прихлебателями.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 Группа товарищей 02.10.2017 19:07
Цитую ТДК:
Я думаю, ще варто памятник Міші поставити і вулицю в його честь назвати!

Было приятно встретить на этом сайте, одного из тех немногих, кто понимает. Плюсую! ))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+46 #3 ТДК 02.10.2017 16:22
Я думаю, ще варто памятник Міші поставити і вулицю в його честь назвати!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+32 #2 Пиндос 02.10.2017 15:48
Цитую Андрій:
У міської влади одні пріоритети: нахапати. А Атовці замість балаканини нехай підуть у виконкомм і за шкірки повитягують радуцьких-буданцевих. Сама балаканина нічого не дасть

підтримую на всі 100 відсотків, криміналітет зрісся з цією владою настільки міцно що вже перетворився у владу і балачками нічого не змінити.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+40 #1 Андрій 02.10.2017 15:03
У міської влади одні пріоритети: нахапати. А Атовці замість балаканини нехай підуть у виконкомм і за шкірки повитягують радуцьких-буданцевих. Сама балаканина нічого не дасть
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100