реклама

реклама

Для Черкаського обласного краєзнавчого музею рік, що минає, запам’ятається багатьма подіями. Протягом 2011 року музейники підготували й провели понад 70 виставок, поповнили фонди новими експонатами, а головне – нарешті дочекалися довгожданого ремонту.

Музейне придбання року - колекція старовинних листівок

Музейне придбання року - колекція старовинних листівок

 

 - Завдяки сприянню і небайдужій позиції заступника голови Черкаської обласної ради Василя Касяна, в цьому році облрада виділила нам 250 тисяч гривень на ремонт фасаду, - розповідає директор музею Алла Кушнір. – Це вперше за багато років! Усі ці кошти ми використали: протягом жовтня-листопада було відреставровано три стіни. Залишилося відновити лише невелику частину.

Серед найбільших виставок, які відбулися в цьому році, музейні працівники відзначають виставку до 25-річчя Чорнобильської катастрофи, виставку фронтових листів до Дня перемоги, про історію українського театру і кіно, про ветеранів Байконуру та про видатних польських діячів на Черкащині.

- До всіх значущих дат ми обов’язково створювали виставки на основі фондових зібрань, які нині в нас сягають 150 тисяч експонатів, - розповідає заступник директора Черкаського краєзнавчого музею Тетяна Кайдалова. – А ще цього року вперше започаткували співпрацю з обласним військкоматом. Проводимо екскурсії для призовників та співробітників, зустрічі з відомими людьми, читаємо лекції.

Вперше музею виділили кошти на ремонт фасаду

Вперше музею виділили кошти на ремонт фасаду

З багатьма ж навчальними закладами міста співпраця налагоджена вже давно, як і з бібліотеками: проводять спільні заходи та зустрічі.

Протягом року музей заробив близько 120 тисяч гривень. На них, зокрема, було придбано колекцію старовинних листівок початку 20 ст., а також портрети Шевченка у виконанні народних майстрів. Крім цього, колекції музею поповнилися ще й експонатами, які передали сюди тролейбусне управління та тютюнова фабрика. Їх показуватимуть відвідувачам найближчим часом.

- З тютюнової фабрики ми отримали унікальні ескізи 50-х - 60-х років, які використовувалися для оформлення пачок з цигарками, - розповідає Тетяна Кайдалова. – Маємо також жорна для розтирання тютюну ще 19 століття та старовинні фотографії.

Серед найближчих виставок, які вже готують музейники, - присвячена черкащанам - учасникам локальних військових конфліктів на планеті. Презентують її до річниці виведення радянських військ із Афганістану 15 лютого. Планується в наступному році і ряд заходів до відзначення 130-річчя з дня народження відомого композитора, нашого земляка Кароля Шимановського.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 choe 28.12.2011 11:58
піввіку тому запрацювала Черкаська ТЕЦ, Черкаська підстанція - у домівки краян прийшло світло і тепло.Нинішнього року запрацювали відновлені ГЕС на малих ріках Черкащини.А незабаром - сторічний ювілей першої електростанції.
Енергетика заслуговує уваги і поваги суспільства.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Детектор 28.12.2011 11:19
Листівки - супер!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100