реклама

реклама

29-річна черкащанка Наталія Москаленко ледь не загинула у бійні, яка сталась 1 жовтня в американському місті Лас-Вегас. Тоді 69-річний американець із вікна 32 поверху готелю розстріляв 59 осіб. Ще близько 500 отримали поранення. Жінка працювала в той час на рецепції у готелі через дорогу від місця події, повідомляє газета «Вечірні Черкаси».

gfc gjhn 001

– Вбивця заселився у той готель ще 28-го вересня, і потроху заносив у номер зброю, – розповідає Наталія. – Я працюю у подібному закладі і знаю, що там завжди великий потік людей. Перевірити, хто і що проносить у номер, неможливо. Коли почалася стрілянина, у нашому готелі всі почали тікати чорним ходом. Через давку чимало людей постраждало. Багато відвідувачів побігли з валізами в руках, чим наражали себе на небезпеку. Я зрозуміла, що панікуючий натовп – те, що вбивці потрібно. І я побігла у протилежний бік. На адреналіні пробігла чотири квартали, поки не сіла у таксі. Попросила чимдуж їхати. Через паніку на дорогах утворилися затори, але нам вдалося таки прорватися через поліцейський кордон.

Українка запевняє, терорист стріляв зі зброї, яку пересічний американець не зможе придбати.

– Вбивця використав щось на кшталт автомата Калашникова. Подібну військову зброю звичайний американець не дістане. У мого чоловіка теж є зброя, і я знаю, що продають, а що ні. Той злочинець, можливо, мав колись причетність до поліції, наприклад, або армії. Кажуть, він застрелився ще до приїзду поліції. Проте є чутки, що саме правоохоронці його й убили. Зі злочинцем заселялася ще якась азіатка. Коли почалися вбивства, нам повідомили, що й у нашому готелі може перебувати озброєний чоловік.

Наталію здивувала реакція американців у момент трагедії:

– Водії буквально затягували до себе в автівки тікаючих людей, аби якомога швидше вивезти з небезпечної зони. Таксист, коли дізнався, що трапилося, не взяв з мене грошей, хоча я мала заплатити близько 70 доларів. Було дуже страшно. Я завжди знала, що рано чи пізно може статися подібне.

У цих готелях, які належать одній мережі, завжди людно. Щодня 2,5 тисячі гостей вселяються і стільки ж виселяється. Для терористів – вдале місце.

Поки жінка тікала подалі від готелю з убивцею, встигла написати повідомлення чоловікові. Попросила придбати спортивне авто та подорожувати світом, якщо вона не виживе. Батькам в Україні розповіла про все, коли опинилася у безпеці.

Москаленко була єдиною українкою, яка працювала у готелі. Він є одним із найбільших в Америці. До США потрапила 8 років тому. Там вийшла заміж. Навчалася в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького на факультеті іноземних мов.

Сергій Радченко

реклама

Коментарі  

 
0 #3 Уманский Еврей 05.10.2017 03:55
Цитую Артилерист:
Яка там охорона і служба безпеки, що в номер можна затягти стільки зброї?

Охрана там есть, но никто не проверяет чемоданы, они следят чтобы драк не было, скандалов. А так можешь хоть 50 чемоданов в один номер пронести и никто тебе слово не скажет против. 9 -11 минут заняло копам чтобы обнаружить этого террориста. Это слишком много.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Артилерист 04.10.2017 21:17
Яка там охорона і служба безпеки, що в номер можна затягти стільки зброї?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 : 04.10.2017 12:57
Вбивця - Стівен Педдокс, жодного відношення ні до армії ні до поліції не мав, він професійний гравець на гроші. Ефективно стріляв просто тому, що тяжко промазать із купи автоматичної (чи напівавтоматичн ої) зброї у величезний натовп людей.
Вбивця застрелився таки сам - жодних причин заперечувати, якби це зробила поліція, немає.
Терористи "Ісламської держави" поспішили приписати все собі, але поліція США має всі підстави не вірити цьому.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100