реклама

реклама

За оперативними даними Уманського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області зареєстровано випадки захворювання з ознаками гострої кишкової інфекції серед студентів Уманського державного педагогічного університету. Станом на 05.10.2017 постраждало 11 осіб.

З них 7 осіб з 02.10.2017 по 03.10.2017 звернулися за медичною допомогою до Уманської міської лікарні № 3 з попередніми діагнозами: харчова токсикоінфекція невстановленої етіології, середня (1 особа), легка (6 осіб) ступінь важкості. Після надання необхідної медичної допомоги хворі за заявами в задовільному стані виписані для подальшого амбулаторного лікування. 4 хворих з попередніми діагнозами гострий ентероколіт, середня важкість та харчова токсикоінфекція невстановленої етіології, легка ступінь важкості з 03.10.2017 знаходились на амбулаторному лікуванні. Всі постраждалі проживають у гуртожитках по вул. Садовій, 32а та вул. Садовій, 32б м. Умань, харчувались самостійно та в їдальні зазначеного університету.

Фахівцями Уманського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області 03.10.2017 проведено санітарно-епідеміологічне обстеження гуртожитків та харчоблоку Уманського державного педагогічного університету. В ході перевірки виявлено окремі порушення санітарного законодавства, зокрема, в гуртожитках: відсутність гарячого водопостачання на кухнях, несправність технологічного обладнання (духові шафи), недостатньо деззасобів, прибирального інвентарю, порушення умов зберігання та застосування дезрозчинів,  недотримання вимог санітарних правил щодо маркування, зберігання прибирального інвентарю, в їдальні університету: порушення правил «товарного сусідства» при зберіганні харчових продуктів,  відсутність добових проб готових страв, недотримання  санітарно-протиепідемічного режиму (відсутні засоби для дезінфекції рук персоналу, недостатньо деззасобів для миття посуду, обладнання) та ін.

На адресу ректора Уманського державного педагогічного університету направлено припис щодо усунення порушень санітарного законодавства.

З метою виявлення причин спалаху, ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України» проводяться лабораторні дослідження зразків об’єктів навколишнього середовища, бактеріологічні обстеження персоналу їдальні університету та контактних осіб на кишкову групу інфекцій та ін.

На даний час проведення комплексу санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів триває. Ситуація перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.

 

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Уманский Еврей 06.10.2017 03:43
Надо мыть руки и конечно следить за пищей
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100