реклама

реклама

У середу, 4 жовтня, відбулося засідання організаційного комітету щодо перейменування та впорядкування назв вулиць, провулків, майданів та скверів у м.Канів, інформує сайт міськради.

malyn_perejmenuvania_vulits Як повідомила голова комітету, заступник міського голови Наталія Матінова, на порядку денному зібрання два питання – перейменування вулиць Піонерської і Жовтневої.

Так, за її словами, Канівський міський голова Ігор Ренькас пропонує перейменувати вулицю Піонерську на вулицю Якова Шаха.

– Річ у тім, що частину вулиці Піонерської ще у 1980-х роках було перейменовано, і вона носила назву гетьмана Я.Шаха. Цьому є підтвердження – рішення виконавчого комітету. Правда, в документах значиться не Шаха, а Жаха. Ми пропонуємо увесь цей куток об’єднати під однією назвою вулиці – Якова Шаха, і поновити нумерацію будинків, – сказала Наталія Матінова.

Ознайомившись із схемою розташування вулиці на карті міста і заслухавши інформаційну довідку спеціаліста відділу культури Костянтина Андрієнка щодо доцільності перейменування вулиці саме на Якова Шаха, члени оргкомітету погодили пропозицію.

Також Наталія Матінова порушила питання щодо перейменування вулиці Жовтневої.

– Проект рішення щодо перейменування цієї вулиці вже обговорювався в 2015 році, але тоді депутати не погодили рішення, мовляв, назва Жовтнева не підлягає декомунізації. Однак наразі в методичних рекомендаціях Українського інституту національної пам’яті серед переліку вулиць, які варто перейменувати, вулиця Жовтнева є, – зауважила голова оргкомітету.

Також вона озвучила варіанти назв вулиці, які надходили до виконавчого комітету від громадських організацій та жителів міста. Серед них: вулиця А.Чупилки, В.Петренка, І.Мазепи, І.Виговського, М.Грушевського, О.Гірника, І.Сорокопуда тощо.

Натомість К.Андрієнко запропонував утвердити Канів як край козаччини і перейменувати Жовтневу на вулицю Якова Остряниці, похованого в Каневі козацького ватажка.

Утім, своє слово має сказати й громада міста. Так, одним із етапів проведення процедури перейменування вулиць і винесення цього питання на сесію міської ради є громадські слухання. Порадившись, присутні визначили орієнтовну дату проведення громадських слухань, в ході яких обговорюватиметься питання перейменування як вулиці Піонерської, так і Жовтневої, – 28 жовтня.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100