реклама

реклама

У Смілі, після кількаденної перерви, продовжила роботу сесія міськради, на якій опозиція виносила питання звільнення секретаря міської ради Віктора Федоренка, інформує «Сміла.UA» Зібралося 35 депутатів із 36.

2017-10-04-сес

Ця друга частина сесії розпочалася з актуальнішого, ніж відставка секретаря міської ради. Говорили про початок опалювального сезону в Смілі.

Спочатку виступив Віктор Федоренко, який повідомив, що незважачи на мільйонні борги перед НАК «Нафтогаз України», “Сміла Енергоінвест” намагається всіляко залишитися працювати в місті. Хоча наразі з цією компанією йдуть переговори про розірвання договору.

«Опалювальний сезон повинен розпочатися з комунальним підприємством», – наголосив Віктор Федоренко, маючи на увазі КП «Смілатеплокомуненерго».

До присутніх на сесії звернувся й представник спілки ветеранів АТО Сергій Водяний, який закликав й надалі боротися із “Сміла Енергоінвестом” та депутат від ВО «Свобода» Володимир Салов, який наголосив, що «місто спостерігає ситуацію, коли в нього забирають мережу теплопостачання».

«Сьогодні в нас немає жодних документів на котельні та котли. Я не хочу, щоб у Смілі повторився другий Алчевськ», – підкреслив свободівець. І додав, що постачати у місто тепло має тільки комунальне підприємство.

За його словами, буквально вчора була зустріч керівництва “Сміла Енергоінвест” та міської влади з представниками «Нафтогазу України», де теплопостачальній компанії порадили позичити кошти у банку та погасити борг перед державою. Але сьогодні, констатував Володимир Салов, директор «Сміла Енергоінвесту» уже на лікарняному й уникає зв'язку.

Після слово взяв депутат від «Батьківщини» Анатолій Голуб, який закликав депутатів згуртуватися і вирішити головне питання – своєчасну подачу тепла в домівки людей. Він також зазначив, що майно в господарюванні ТОВ «Сміла Енергоінвест» знаходиться незаконно.

«Ще минулого року ставилося питання про ТОВ «Сміла Енергоінвест», але Віктор Федоренко сам загальмував це питання з невідомих причин», – заявив у своєму виступі депутат Костянтин Синьогуб.

«Де була міська влада раніше, коли давала добро цій компанії? А тепер це стало актуальним, коли під кимось затряслося крісло?», – обурювався депутат Петро Абажей та запропонував поставити на голосування питання про висловлення недовіри секретарю міської ради.

Коли далі балачок про відставку справа не пішла, опозиційні депутати покинули сесійний зал.

А більшість продовжила сесію, прийнявши рішення, запропоновані депутатами Володимиром Саловим та Анатолієм Голубом про те, щоб звернутися до керівників країни з проханням пришвидчити вирішення ситуації із «Сміла Енергоінвестом».

На завершення сесії секретар міської ради Віктор Федоренко запевнив усіх, що влада міста робить усе для того, щоб у Смілі опалювальний сезон стратував вчасно.

До речі, на нараді у НАК «Нафтогаз України» керівникам компанії «Сміла Енергоінвест" дали 24 години, аби вони знайшли необхідні на купівлю лімітів газу 25 млн грн.

Доба минула, а віз і нині там.

Тож Смілянській міській раді терміново доведеться вирішувати питання, щоб замість приватного товариства цю послугу містянам надавало комунальне підприємство.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Артилерист 05.10.2017 20:40
Схоже, що у Смілі одні імпотенти, діти там у них хоч родятся?. Як руїну "Комсомольця" завалили-місцева трагедія, а як той довбаний "Енергоівест" їх не один рік обкрадає, то всім по фіг.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100