реклама

реклама

Сьогодні «Прочерк» підбиває підсумки робочого тижня, щоб читачі могли переглянути всі найважливіші новини та скласти свою подієву картину.

1507200871-738(1)

Найрезонанснішою кримінальною новиною стали заяви міністра МВС Арсена Авакова про затримку ряду осіб, пов’язаних з так званим ОЗГ «Торпеда». Проте дехто назвав їх гучними і перебільшеними. До слова, трьох підозрюваних у вчиненні резонансних злочинів і попередньо причетних до ОТГ «Торпеда» взято під варту.

Існування ОЗГ «Торпеда» секретар міськради Олександр Радуцький взагалі назвав міфом. Він також виклав свою версію подій, що передували смерті депутата Михайла Бінусова.

634086

Цього тижня лихоманило мерію міста Черкаси.

Спершу опломбовували комунальний департамент, а згодом силовики з автоматами оточили департамент архітектури. Чиновник Артур Савін назвав це «перебільшенням».

719670

Важливою новиною, що безпосередньо стосується кишені черкащан, є рішення НКРЕКП збільшити тарифи на опалення в Черкасах (ВІДЕО)

22049914_372303106516989_6820402819559857505_n

Цього тижня у фокусі подій знову була пожежа на торфовищах поблизу селища Ірдинь. Так, в ДСНС стверджують, що «станом на 10:00, 4 жовтня, спільними зусиллями пожежно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС та інших служб, вдалося ліквідувати пожежу на площі в 37,5 Га.». Разом з тим, мали місце і нарікання на роботу пожежників.

torg

Напередодні зими також звучала тема підготовки до опалювального сезону.

Вже не перший рік найбільше проблемне в цьому питанні місто Сміла. Нарада щодо вирішення ситуації по Смілі проходила навіть в Києві, і, як заявляв заступник губернатора Сергій Овчаренко «протягом двох тижнів у Смілі палець об палець не вдарили для запуску опалення». Про те, хто грітиме Смілу взимку говорили і на міській сесії, де депутати дійшли думки, що варто більше покладатися на комунальне підприємство, а не приватне «Смілаенергоінвест». До слова, в уряді наголошували, що за контроль і моніторинг технічної готовності всіх об’єктів до опалювального сезону відповідальні голови ОДА.

Варто також додати, що підготовку міста до зими обговорювали і в Ватутіному.

IMG_20171005_105539

Цього тижня неспокійно було і в політичному середовищі.

Так, черкаські представники організацій учасників АТО звернулися до міського голови з заявою, де висловили обурення через призначений в місті день трауру за загиблим депутатом Михайлом Бінусовим. Вибачення від мера АТОвці вимагали навіть на сесії. Проте Анатолій Бондаренко відкинув закиди АТОвців.

І знову політика. Стало відомо принаймні про двох депутатів Черкаської міськради, які працевлаштуються в мерію. Це Максим Скорик та Максим Шадловський. Їх колега Олександр Згіблов вже назвав це банальним підкупом з боку мера.

image.php До питань роботи транспорту.

З 15 жовтня за маршрутом 10 курсуватиме на три тролейбуси більше. Також громадські перевезення між Південно-Західним районом та Соснівкою стануть доступнішими.

І новина більше Всеукраїнського, ніж місцевого значення, проте там також засвітилися черкащани.

Мова йде про закон, що покликаний врегулювати ситуації на Донбасі. За нього проголосувало 229 депутатів, зокрема, й частина черкаських нардепів-мажоритарників. Цьому передували численні мітинги під парламентом, де виступали й черкащани.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100