реклама

реклама

У навчально-науковому центрі «Інститут міжнародної освіти» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького навчаються студенти з різних куточків планети. Серед буденних справ працівники підрозділу не залишають без уваги виховну роботу з іноземною молоддю. Про це інформують на сайті ЧНУ.

Варто відзначити, що іноземці виявляють цікавість до історичних та культурних пам’яток міста й регіону, де навчаються. Тому 4 жовтня було організовано тематичну екскурсію до Черкаського обласного краєзнавчого музею для іноземних студентів-першокурсників. Вказаний захід cтав частиною програми адаптації іноземних громадян до навчання та проживання в Україні, знайомства з історією, культурою, традиціями та звичаями українського народу.

Відвідавши музей під керівництвом заступника директора ННЦ «Інститут міжнародної освіти» Олександра Литвиненка, іноземні студенти дізналися багато цікавого про Черкащину — від заснування перших поселень до сьогодення. Їм розповіли про найважливіші періоди національної історії — трипільську культуру, Київську Русь, козаччину, пояснили сутність багатовікової боротьби за незалежність.

«Враження від почутого, підкріплені етнографічними пам’ятками, світлинами, різноманіття експонатів ще раз переконали іноземних студентів у тому, що вони навчаються у краї з цікавою історією, на Батьківщині плеяди видатних діячів», — зазначила директор ННЦ «Інститут міжнародної освіти» Наталія Андрусяк.

Раімі Абдул Акім (Кот-д’Івуар), студент 1 курсу: «Візит до музею цінний тим, що це допомогло мені дізнатися більше про те, що ми вивчаємо на заняттях з історії України. Це, зокрема, участь України у російсько-французькій війні, двох Світових війнах, побут українців. Більше дізнався і про постать Богдана Хмельницького Я дякую університету за підтримку, особливо "Інституту міжнародної освіти"».

Вілане Лутсандво (Свазіленд), студентка 1 курсу: «Я дізналася, що це один із найбільших музеїв Черкас, заснований у 1918 році. Він охоплює мистецтво, культуру та ілюструє українську історію. Це справді історичні скарби».

 

 

реклама

Коментарі  

 
-3 #1 Цікаво знати 08.10.2017 09:21
Цікаво, а іноземні студенти, наприклад, з Великобританії, Німеччини, Франції у цьому навчальному закладі навчаються? Чи тільки з далекої Африки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100