реклама
Sucurity Police

реклама

За інформацією оперативного управління ГУ ДФС у Черкаській області за 9 місяців п.р. за матеріалами оперативних підрозділів внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 24 кримінальні правопорушення, всі за «тяжкими» статтями Кримінального кодексу України. Найбільша частка облікованих проваджень (42 відс.) припадає на кримінальні правопорушення за фактами привласнення, розтрати, заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем.

За ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах – 33 відсотки досудових розслідувань. В рамках розслідування кримінальних проваджень накладено арешт на майно правопорушників на суму понад 4,4 млн. гривень.

До суду направлено матеріали досудових розслідувань у 10 кримінальних провадженнях. За результатами судового розгляду 5 кримінальних проваджень чотирьох осіб притягнуто до кримінальної відповідальності з конфіскацією 30 тисяч літрів спирту орієнтовною вартістю 3,2 млн. гривень.

В поточному році ліквідовано «конвертаційний центр» з обсягом тіньових коштів понад 118 мільйонів гривень. Встановлені 62 реально діючі підприємства-вигодонабувачі, які перераховували безготівкові грошові кошти за нібито надані товари і послуги на рахунки фіктивних підприємств, що підконтрольні учасникам «конвертаційного центру». Надалі гроші за винагороду переводилися у готівку. Внаслідок незаконних дій ділків бюджет втратив майже 20 мільйонів гривень. За результатами проведених обшуків виявлено та вилучено 301 тисяч гривень готівкових коштів, печатки суб`єктів фіктивного підприємництва та документи бухгалтерського та податкового обліку. Накладено арешт на майно правопорушників на суму 400 тисяч гривень. Припинено діяльність 10 фіктивних компаній.

З початку року співробітники податкової міліції у рамках операції «Акциз-2017» вилучили з незаконного обігу підакцизних товарів на суму майже 14 мільйонів гривень. Зокрема, було вилучено більше 3,6 тисяч літрів спирту, більше 50 тисяч літрів алкогольних напоїв та 256 тонн паливно-мастильних матеріалів.

Припинено діяльність 5 цехів з незаконного виробництва лікеро-горілчаних виробів, відкрито 5 кримінальних проваджень за статтею 204 КК України.

Економічний ефект від проведення заходів склав 2,5 мільйони гривень акцизного податку, які надійшли в результаті реалізації легальної підакцизної продукції, яка заповнила частку ринку, що звільнилася від фальсифікату.

В рамках операції «Рубіж-2017» розпочато 2 кримінальні провадження відносно суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності.

Внаслідок ініційованих міжвідомчою групою перевірок правильності класифікації товарів та визначення їх митної вартості додатково забезпечено 2,5 мільйони гривень митних платежів.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100