реклама

реклама

Для забезпечення безперебійної роботи техніки на гасінні пожежі торфовищ біля селища Ірдинь з резервних фондів Черкаського районного та обласного бюджетів виділено 139 тисяч та 396 тисяч гривень відповідно.

Про це на вранішній нараді повідомив начальник управління цивільного захисту ОДА Юрій Скоробогатов.

IMG_0156

Пожежа, як нагадав доповідач, сталася 18 вересня в адмінмежах Білозірської ОТГ в районі селища Ірдинь, де загорілася суха трава. Як наслідок, сталося загорання торфу. Пожежа поширилася на площу майже 50 Га. Всього залучалося до 40 одиниць техніки та понад 100 осіб особового складу ДСНС.

– Станом на сьогодні площа пожеж становить 6 гектарів. На ліквідації працюють 35 одиниць техніки та 98 осіб особового складу. Роботи з ліквідації пожежі продовжуються.

IMG_3603

Голова Черкаської РДА Анатолій Яріш зазначив, що у п’ятницю відбувалася сесія райрад, де було виділено на ліквідацію пожежі 198 тисяч. Також він поінформував, що місцева пожежна охорона за цей період витратила власного пального на суму 138 тисяч.

– Станом на ранок окремими ділянками відбувається пожежа. Ми також зверталися листами на Смілянську райраду, Корсунь-Шевченківську. Але ніхто з прилеглих районів кошти поки не виділив, як і місто Черкаси, – зазначив Яріш.

За словами голови ОДА Юрія Ткаченка сусідні райони могли б допомогти фінансово в боротьбі з пожежею.

– За останні три десятки років такої пожежі не було. А ресурси обмежені. Тож варто було б долучитися, – зазначив голова ОДА.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100