реклама
Sucurity Police

реклама

На засіданні колегії Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, що відбулося 6 жовтня, розглянуто результати роботи землевпорядної служби області за 9 місяців цього року. У заході взяли участь начальник Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Ольга Залога, її перший заступник Тарас Молочко, заступник Дмитро Мироненко й директор Департаменту контролю за використанням та охороною земель Держгеокадастру Олександр Колотілін.

Колегія 2

Пріоритетними в діяльності Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області визначено такі напрями: наповнення Державного земельного кадастру (ДЗК) актуальними та достовірними даними, реалізація повноважень щодо розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності та організацію використання сільськогосподарських угідь, застосування процедури земельних торгів, забезпечення військовослужбовців – учасників антитерористичної операції земельними ділянками, а також підвищення ефективності та раціональності використання земель, організація здійснення заходів із землеустрою, запровадження та вдосконалення роботи щодо видачі відомостей із ДЗК про земельні ділянки через мережу Інтернет.

– Головне управління та його структурні підрозділи 2017 року виконали окремі доручення щодо перенесення до Державного земельного кадастру з Державного реєстру земель відомостей про земельні ділянки. Як результат, перенесено відомості до ДЗК по 103 080 земельних ділянках, – зазначив у своїй доповіді перший заступник начальника Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Тарас Молочко. – Особливу увагу Головне управління приділяє питанню забезпечення земельними ділянками учасників антитерористичної операції. Усього до землевпорядної служби Черкащини надійшло 10 211 заяв про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою, із яких позитивно розглянуто 6 391 звернення про виділення землі загальною площею 10 757 гектарів. Обґрунтовано та відправлено на доопрацювання 3 411 пакетів документів. На сьогодні отримали у власність за рахунок земель державної власності сільськогосподарського призначення земельні ділянки 4 680 атовців.

Прозвучала інформація про напрацювання управлінь і відділів Держгеокадастру області протягом січня – вересня. Зокрема в. о. заступника начальника – начальника Управління з контролю за використанням та охороною земель Оксана Яковенко доповіла, що за цей час проведено 253 перевірки дотримання вимог земельного законодавства, нараховано шкоди за самовільне зайняття земельних ділянок на загальну суму 3 246 766 грн., із них 571 763 грн. сплачено добровільно. Також нараховано штрафів на суму 20 485 грн., із яких 9 435 грн. сплачено добровільно. Начальник відділу ринку та оцінки земель Євгенія Страшевич проінформувала, що з початку 2017 року Головне управління організувало й провело 60 земельних аукціонів, за результатами яких передано в користування на умовах оренди 105 земельних ділянок загальною площею 1104,5 га. Стартова ціна продажу права становила 1 млн. 274 тис. грн. Під час проведення торгів орендна плата зросла до 3 млн. 353 тис. грн., що становить у середньому 21% від нормативної грошової оцінки землі (3 036 грн/га). Додаткові надходження до місцевих бюджетів – 2 млн. 79 тис. грн.

За підсумками наради колегія сформувала завдання для подальшої роботи Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області.

Прес-служба Головного управління

Держгеокадастру у Черкаській області

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100