реклама

реклама

Громадськість села Красенівки, що на Чорнобаївщині, разом з почесними гостями у неділю, 8 жовтня, зібралися біля пам’ятника шестиразовому чемпіону світу з боротьби Івану Піддубному, аби вшанувати пам’ять земляка в день його народження.

ca8172167a6a6d3e8cd0f1a23f4ae5a3

- Ми горді, що саме в нашому селі Красенівка розкрились широкі грані таланту і почалося сходження Івана Максимовича до спортивних вершин, - звучали слова з вуст ведучих - працівників сільського Будинку культури.

DSCN9927

У промовах виступаючих голови РДА Сергія Джоболди, сільського голови Красенівки Олександра Вишні та Почесного голови асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району», голови Федерації греко-римської боротьби Черкаської області Петра Душейка згадувалося про велич чемпіона, який своїм талантом, зусиллями і працею доказав, що навіть вихідці з маленького села можуть прославитися на весь світ.

Петро Душейко, закликаючи земляків богатиря не забувати і шанувати його пам’ять, нагадав про складну долю цієї людини.

DSCN9935

- Дуже шкода, що історія інколи переписується в угоду діючій влади. Так, про деякі сторінки із біографії Івана Максимовича мало де згадується. А насправді, Піддубного у свій час його ж земляки богодухівці і красенівці змусили втекти з України. Цієї правди нам ніхто не каже. Чим змусили? Забрали в нього землю, спалили млини і зробили революцію, а при радянській владі його репресували. А потім Піддубного просто викреслили з життя, прирікши старого і вже немічного побиратися між людьми. Він навіть всі свої спортивні нагороди поміняв на хліб, аби не померти з голоду. І лише завдячуючи відомому чемпіону світу з греко-римської боротьби Івану Богдану, який не побоявся порушити питання про вшанування постаті Піддубного, яким би по праву пишалася будь-яка інша держава, почали згадувати ім’я богатиря, - наголосив у виступі Петро Григорович.

По закінченню заходу учасники мітингу поклали квіти до підніжжя пам’ятника Івану Піддубному, а всі охочі взяли участь в екскурсії музеєм.

DSCN9931

Ніна Семенова, Валентина Згура, фото авторів

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #2 просто щиро 11.10.2017 18:47
Душейко Петро Григорович - мудра людина з багатим життєвим досвідом. Він творить більше можливостей, ніж знаходить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Джек Воробей 11.10.2017 15:57
Молодці, були на святі в 2016 році, все гарно організовано було. Душейки постаралися. Привіт з Черкасс.)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100