реклама

реклама

Корпорація «Богдан» продемонструвала роботу мобільного комплексу, що поєднує машину артилерійської розвідки БАРС-8АР, мобільного мінометного комплексу UKR-MMC на шасі бронеавтомобіля «БАРС-8» та мобільного багатоцільового модуля. Показ для зарубіжних партнерів пройшов на стенді Укроборонсервіса в рамках XIV Міжнародної виставки «Зброя та безпека 2017».

news-11.10.2017

Машина артилерійської розвідки БАРС-8АР, яка призначена для ведення розвідки та виявлення наземних цілей супротивника, визначення координат цих цілей, обробки отриманої інформації і передачі координат цілей у автоматизованому режимі артилерійським підрозділам та ведення корегування вогню. Система розвідки БАРС-8АР складається з двох розвідувальних комплексів:

  1. Виносний електронно-оптичний комплекс, що поєднує в собі оптичний прилад спостереження інтегрований з лазерним далекоміром, GPSсистемою позиціонування, планшетом з геоінформаційною системою (GIS) та має можливість передачі координат цілей по цифрових каналах зв’язку;
  1. Безпілотний розвідувальний комплекс з безпілотним літальним апаратом типу планер або квадрокоптер.

Для обробки отриманої інформації від вищезазначених засобів розвідки, її аналізу та передачі даних артилерійським підрозділам використовується бойова інформаційно-управляюча система.

Машина БАРС-8АР броне захищена, вона має комфортні умови роботи для екіпажу, озброєна 12,7 мм кулеметною установкою на даху, та має бійниці для стрільби зі штатної стрілецької зброї. Екіпаж машини складає 6 чоловік. Бойова маса машини – 9,5 тон, максимальна швидкість руху по шосе 110 км/г, по дорогах з ґрунтовим покриттям – 60 км/ч.

Мобільний мінометний комплекс UKR-MMCна шасі бронеавтомобіля «БАРС-8» дозволяє уражати різні за характером та типом цілі без посереднього контакту з супротивником, швидко та з високою точністю. ММК є високоточним засобом вогневої підтримки мотопіхотних підрозділів рівня рота-батальйон. Цесучасна система зброї з високимитактичними і оперативнимиможливостями, щоможезастосовуватись як у повномасштабнихбойовихдіях так і у гібриднихлокальнихконфліктах. Основна складоваUKR-MMC – це автоматична мінометна система калібру 120 мм, яка пропонує інший погляд на стандартний підхід до поглинання віддачі: стрільба з землі з автоматичним управлінням та наведенням.

Мінімізація витрат та технічне обслуговування і ремонт: ергономіка та конфігурація передбачають, що витрати на технічне обслуговування системи (автомобільна платформа + автоматична мінометна система) будуть нижчими, ніж при обслуговування та ремонті традиційних мінометних систем та засобів для їх транспортування.

Мобільний багатоцільовий модульу даному комплексі виступає в якостіштаб-квартири та пункту збору інформації, додатково може бути призначена для загальних транспортних потреб, або обладнана і використовуватися в якості модуля для тимчасового проживання для солдатів, польової кухні, РЛС і станції швидкої медичної допомоги тощо.

Нагадуємо, що тактичний бронеавтомобіль БАРС-8розроблено та виробляється на потужностях АСЗ №2 ПАТ «АК«Богдан Моторс» у м.Черкаси, це багатофункціональний броньований автомобіль підвищеної прохідності з колісною формулою 4×4, повною масою до 10 тонн, що відповідаєвимогам та досвіду сучасних військових операцій. У своєму складі має 6,7-літровий турбодизельний двигун Cummins, броньований протимінний і балістичний захист за стандартом STANAG 4569 Level 2, систему забезпечення життєдіяльності екіпажу, пуску димових гранат, засоби зв’язку та навігації, прилади нічного та денного спостереження, систему регулювання тиску в шинах та RunFlat, систему пожежогасіння моторного відділення, засоби маскування, протиосколковий підбій корпусу, автономну кліматичну систему тощо

Про це інформує прес-служба компанії

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100