реклама

реклама

Про це представники об’єднаних територіальних громад дізналися під час тренінгу  «Децентралізація - нові виклики для налагодження діалогу в об'єднаних громадах». Цей захід 10-11 жовтня  провів для них Черкаський Центр розвитку місцевого самоврядування (створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України) у партнерстві з Хабом для Центральної України.

DSC00175

- Така інформація вкрай необхідна для розвитку нашої громади, - констатує учасник тренінгу, заступник селищного голови Стеблівської ОТГ Олександр Баб’як. – Я не вперше беру участь у подібних просвітницьких заходах і стимулюю до участі  у них своїх працівників, оскільки переконаний: від цього залежить шлях розвитку нашої громади і її майбутнє. Ми отримуємо можливість напрацювати механізми вирішення важливих питань громади та почути про цінні для нас напрацювання інших громад, аби мати можливість конструктивно і продуктивно реагувати на ті виклики, які постають перед нашою громадою.

Від запрошених експертів - керівника аналітичної групи ГО «Європейський діалог» Олександра Софія та національного експерта зі стратегічного планування Олександра Волошинського - учасники тренінгу отримали важливу інформацію про можливості впливу громади на органи влади, інструменти взаємодії влади і громади, про стратегії розвитку та плани соціально-економічного розвитку, можливості державної та регіональної  підтримки розвитку ОТГ.

- Стратегія розвитку громади визначає усе її подальше життя – яким воно буде: успішним чи навпаки, - переконана учасниця тренінгу, спеціаліст-економіст Степанецької сільської ради Ірина Клименко. – Тому нам, як молодій  громаді, вкрай важливо сьогодні дізнатися ті важливі речі, від яких залежить успіх усього подальшого життя громади.

- Ми намагаємось орієнтувати просвітницькі заходи на висвітлення тих питань, що є максимально корисними для громад на конкретному етапі їх становлення, - констатує Директор Черкаського центру розвитку місцевого самоврядування Сергій Слинько.  – Цей захід став черговим у низці просвітницьких заходів,  що допоможуть громадам максимально своєчасно отримати ту  інформацію, яка допоможе їм вирішити найбільш актуальні питання для їх подальшого розвитку.
Про це інформує прес-клуб реформ

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100