реклама
Sucurity Police

реклама

Не допустити надзвичайних ситуацій, пов’язаних із складними погодними умовами, та епідемії гриппу. Про це говорили на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке минулого тижня провів перший заступник міського голови міста Ватутіне Юрій Кубявка.

Юрій Богданович наголосив, що з метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій при погіршенні погодних умов, мінімізації негативних наслідків та оперативного реагування на них керівникам підприємств, установ та організацій необхідно: вжити вичерпних заходів щодо недопущення загрози життю і здоров’ю людей, забезпечити безперебійне функціонування систем життєзабезпечення населення та об’єктів економіки, сталу роботу об’єктів соціальної сфери; провести уточнення планів взаємодії; перевести в режим підвищеної готовності відповідні сили та засоби для проведення невідкладних робіт; здійснити перевірку стану та поповнення резервів необхідних технічних, матеріальних засобів і витратних матеріалів; посилити нагляд за висотними механізмами, об’єктами розміщення реклами щодо їх готовності витримувати вітрові навантаження; провести роз’яснювальну роботу серед працівників щодо правил безпечної поведінки під час можливих надзвичайних ситуацій, пов’язаних з ускладненням погодних умов.

22366324_233471187184911_5165553222842166185_n

Також голова комісії підкреслив, що всі служби повинні бути готовими до будь-яких сюрпризів погоди та оперативно реагувати на можливі нештатні ситуації.

Про стан захворюваності на грип та ГРВІ інформувала головний лікар КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Анастасія Петренко, зазначивши, що протягом останнього тижня до лікарні з простудними захворюваннями звернулось 39 осіб. Також вона розповіла, що в епідеміологічному сезоні 2017-2018 років будуть циркулювати три віруси грипу «Гонконг», «Брісбен» і «Мічіган», який є похідним від пандемічного вірусу «Каліфорнія». «Слід пам’ятати, що будь-який вірус грипу небезпечний, особливо для певних груп населення: діти до 3-х років,вагітні, старші 65 років і пацієнти з хронічними хворобами», - наголосила головний лікар.

Анастасія Григорівна розповіла про симптоми грипу, про ускладнення, які він викликає, та наголосила на важливості вакцинації, який на даний час є єдиним специфічним методом профілактики даного захворювання.

Про це інформує Ватутінська міськрада.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100