реклама

реклама

Минулого тижня Віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон провів нараду щодо проблемних питань ПАТ «Черкасиобленерго». Наразі до підприємства Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) застосований такий алгоритм розподілу надходжень, який передбачає погашення заборгованості перед ДП «Енергоринок». Внаслідок цього коштів на виплату заробітної плати підприємству не вистачає.

1507883396_cab

Аби не допустити повторення страйків та проблем з енергопостачанням у регіоні, за ініціативи представників Фонду державного майна України, голови правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олега Самчука, голови облдержадміністрації Юрія Ткаченка минулого тижня в Уряді провели нараду. За її результатами НКРЕКП рекомендовано опрацювати питання щодо встановлення тимчасових особливих умов розподілу коштів підприємства для забезпечення виплат заробітної плати працівникам та виконання заходів з технічного обслуговування мереж під час осінньо-зимового періоду 2017\2018 років.

Крім того, відповідно до протоколу наради до 25 жовтня Фонд держмайна має опрацювати механізми погашення заборгованості підприємства з урахуванням результатів обговорень наради, а ДП «Енергоринок» – визначити можливі шляхи врегулювання існуючої заборгованості товариства за відпущену з оптового ринку енергію.

Таким чином, є підстави сподіватися на вирішення питання щодо виплати заробітної плати у жовтні.

- Регулятор переглядає алгоритм кожної декади місяця, наступне засідання відбудеться вже 19 жовтня, - пояснює голова правління товариства Олег Самчук. - Саме на ньому може бути ухвалене і окреме рішення щодо розподілу коштів, які надходять нашому підприємству.

Так, після цього рішення стане зрозуміло, коли саме енергетики отримають зароблене. Станом на сьогодні на виплату заробітної з нарахуваннями за вересень потрібно 33,8 млн грн.

Про це інформує сайт обленерго

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100