реклама

реклама

Сьогодні «Прочерк» підбиває підсумки робочого тижня, щоб читачі могли переглянути всі найважливіші новини та скласти свою подієву картину.


Важливою новиною для пенсіонерів Черкащини стало те, що майже 97% з них мають право на перерахунок пенсії, а Черкащина потребує додаткових 170 мільйонів гривень, щоб виплачувати підвищену пенсію.

Про це у понеділок на селекторній нараді в ОДА розповіла начальник головного управління Пенсійного фонду в Черкаській області Світлана Зінник.

За її словами, в цілому, мінімальний розмір пенсії за віком на 1 жовтня встановлено 1452 гривні. З 1 жовтня завдяки реформі працюючим пенсіонерам відновили виплату пенсій в повному обсязі – таких в області 75 780, з них обмеження мали 10500 працюючих пенсіонерів.

У вівторок чиновники Черкаської міськради розповідали про успіхи в реалізації опалювального сезону.

Так, представник ТЕЦ Віктор Олексенко пояснив, що не всі черкащани мали змогу відчути тепло, адже за один день запустити опалення неможливо.

За кілька днів, до редакції «Прочерку» звернулись черкащани, які обурені відсутністю опалення у будинках, а також необхідністю платити за тепло, якого по факту немає.

Намагання журналістів отримати пояснення від представників ТЕЦ закінчились невдачею, адже там послались на відсутність керівництва, яке знаходиться у відрядженні.

У середу депутати Черкаської міськради зібрались на позачергову сесію.

Квапливе скликання сесії обурило одного з депутатів міськради Костянтина Чернецького, який попросив заздалегідь повідомляти про майбутні сесії.

- Люди, коли навіть ідуть у бар, то заздалегідь домовляються. За один день підготуватись до сесії, на якій 700 земельних питань, неможливо, - висловився тоді Чернецький.

Також ця сесія запам’яталась неординарною подією за участі АТОвців. Представники громадських організацій учасників АТО заперечили слова своїх побратимів, наголосивши, що не потребують вибачень від мера, яких ті просили.

Курйозна ситуація пов’язана з тим, що на одній із попередніх сесій учасники АТО публічно звернулись до міського голови Черкас з вимогою вибачитись перед ними за День жалоби, який в Черкасах провели після вбивства депутата Бінусова. Зокрема, АТОвці обурювались тому, що подібних Днів жалоби не організовували з приводу загибелі їх побратимів.

Керівники відразу кількох громадських організацій підписали звернення, в якому наголосили, що то була особиста думка окремих людей, яка не відображає дійсності.


Також, серед важливих рішень, розглянутих депутатами, була ліквідація КП «СУБ Митниця». За словами народних обранців, це необхідно для того, аби розрахуватися з боргами по заробітній платі перед працівниками КП, які у свою чергу прийшли на сесію з плакатами та вимогами виплатити їм зароблені гроші.

Палка дискусія цього тижня розгорнулась між черкаським нардепом Геннадієм Бобовим та головою облради Олександром Вельбівцем. Вони не могли дійти консенсусу в питанні можливого закриття Корсунь-Шевченківського професійного ліцею.

Бобов у своєму зверненні назвав закриття ПТУ «злочином перед наступними поколіннями, за який рано чи пізно потрібно буде відповідати».

Натомість Вельбівець наголосив, що про жодне закриття навчального закладу нині не йдеться, а звинувачення є безпідставними.

Насиченим на події виявився четвер.


Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман завітав у Черкаси з перевіркою. Зокрема, перевірив, як ведуться роботи на черкаському мосту, та, навіть, взяв до рук зварювальний апарат.

За словами Володимира Гройсмана, в державному бюджеті закладено 4 мільярди гривень на ремонти в кількох областях, в тому числі, і в Черкаській.

Цього ж дня на Черкащині відбулась важлива бізнес-подія – інвестиційний форум за участі представників бізнесу, влади та науковців.

DSC03148(1)

Завітала на форум і заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська. Вона розповіла, що влада приділяє велику увагу питанню експорту за кордон, а тому часто проводить дискусії в регіонах, в тому числі й на Черкащині.

У навчальному центрі прикордонників в Оршанці відомий в Україні кіборг Андрій Шараскін привітав юних козачат, які прийняли присягу. Сталось це напередодні свята українського козацтва, що відзначатимуть у суботу, 14 жовтня.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100