реклама

реклама

Книги про АТО від сучасних авторів поповнили бібліотеку гімназії № 9. Навчальний заклад долучився до волонтерської акції, завдяки якій вдалося отримати безкоштовний набір із майже двох десятків книг. Гімназія – єдина в місті Черкаси має таку літературу. Допомогла із її отриманням мама учениць гімназії Ірина Хорошаєва.

22467656_73

«Це всеукраїнська акція, започаткована волонтерами. Я дуже захотіла долучитися до неї і замовити таку літературу для гімназії. Адже тут описані реальні історії здебільшого самими учасниками тих подій, про які йдеться, або зі свідчень очевидців. Книги варті для прочитання, підібрати можна і під різний вік. Є тут і вірші, і романи, і оповідання», - говорить Ірина Хорошаєва.

Запропонувала вона і створити книгу відгуків на ці книги. Авторів, які зацікавлять найбільше, запросять на зустріч-розмову до гімназії.

Серед отриманих книг і «Іловайськ» Євгена Положия, і «Саур-Могила», Андрія Пальваля та Миколи Музики, і «14 друзів хунти», презентацію якої свого часу відвідав Президент Петро Порошенко та багато інших цікавих і неординарних оповідей про війну на Сході. Практично всі книги підписані їхніми авторами.

«Такі книги варто читати дітям, молоді. Саме вони розповідатимуть їм правду, саме завдяки такій літературі можна дізнатися максимум інформації про події в зоні АТО і відчути їх», - говорить вчитель історії Ірина Обертас.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #1 Галина 16.10.2017 10:36
а чи не варто було б ці книги дітям старшого шкільного віку представляти ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100