реклама

реклама

Вищий господарський суд України залишив без змін постанову Київського апеляційного господарського суду від 13.06.2017 у справі № 925/63/17, а касаційну скаргу ПП «ГРК «Апельсин» - без задоволення.

126301

У 2016 році адміністративна колегія територіального відділення визнала дії ПП «Готельно-ресторанний комплекс «Апельсин» порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді подання недостовірної інформації на вимогу голови територіального відділення.

Під час розгляду справи було встановлено, що Підприємство надало недостовірну інформацію щодо періоду розміщення на фасаді готелю «Апельсин» зображення чотирьох зірок (****).

У свою чергу ПП «ГРК «Апельсин» оскаржило це рішення у судовому порядку і судом першої інстанції позов було задоволено повністю.

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/65509513

Однак, апеляційна інстанція  скасовуючи рішення господарського суду Черкаської області, встановила, що інформація щодо розміщення на фасаді будівлі готелю «Апельсин» зображення чотирьох зірок (****) до 25 грудня 2012 року є недостовірною. Так, відділенням було встановлено, що на "Новому каналі" 30.03.2015 транслювалася телевізійна передача "Ревізор", яка містила зйомку зовнішнього вигляду готелю "Апельсин", де чітко видно зображення фасаду будівлі, на якому розміщено зображення чотирьох зірок (****), при цьому в програмі зазначено, що датою зйомки є 18.12.2014.

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/67685954

Вищий господарський суд України, перевіривши повноту встановлення апеляційним судом обставин справи та правильність застосування ним норм матеріального і процесуального права, дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення касаційної скарги ПП «ГРК «Апельсин».

Крім того, суд зазначив, що застосування пункту 15 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції» не ставиться у залежність від того чи надана інформація на вимогу голови Відділення з власної ініціативи (надано більше інформації, ніж вимагалося), чи ні: достатнім є встановлення самого факту надання недостовірної інформації Антимонопольному комітету України чи його територіальному відділенню. http://reyestr.court.gov.ua/Review/69478472

Про це інформує прес-служба АМКУ

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100