реклама

реклама

Відповідно до інформації Уманського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області в особистому підсобному господарстві місцевого жителя в с. Ятранівка було зареєстровано захворювання та загибель свиноматки.

9624

Про це повідомляють у головному управлінні Держпродспоживслужби в Черкаській області.

При дослідженні відібраної проби біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ) 13 жовтня встановлено діагноз – африканська чума свиней (АЧС).

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при Уманській районній державній адміністрації, рішенням якої затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередку, зон захисту та нагляду.

В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС. Наразі робота з виконання Плану заходів триває та знаходяться під постійним контролем Головного управління.

Як ми повідомляли, в останні місяці спалахи АЧС фіксуються в різних куточках країни, і їх кількість зростає в геометричній прогресії, попереджають фахівці.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100