реклама

реклама

Колишній АТОвець зі Звенигородки Єгор Кравчук хоче судитися із Черкаською обласною радою. На її остатній сесії внесено зміни до програми «Турбота», у результаті чого мають скасувати безкоштовні перевезення у міжміському транспорті пільгових категорій черкащан. Про це на своїй сторінці у «Фейсбук» повідомив депутат обласної ради Сергій Воронов, інформує газета «Вечірні Черкаси» в номері від 18 жовтня.

22449896_150538248887016_6798150249095493422_n Таким чином, уже з сьогоднішнього дня інваліди, багатодітні родини, АТОвці та інші пільгові категорії громадян муситимуть купувати квитки за повною вартістю. Утім, витрати їм усе ж обіцяють компенсувати, щоправда, не раніше наступного року.

– Спочатку треба притягнути за самоуправство автостанцію або перевізника, аби був прецедент для судового позову, – пояснює ветеран АТО Єгор Кравчук. Понад 2 роки відслужив у ЗСУ. Був снайпером у зоні бойових дій. За фахом – юрист. – Хоча я розумію, що автостанції є заручниками ситуації. Ініціатива йде від обласних депутатів. їхній юридичний відділ або нахабніє, або тамтешні працівники з купленими дипломами. Це рішення прямо суперечить законодавству. Позов мотивувати-му тим, що законом передбачений безкоштовний проїзд. Не зрозуміло, як вони збираються компенсовувати витрати.

Якщо рішення депутатів таки запрацює, Єгор Кравчук обіцяє віднести Позов до суду. Він упевнений, що виграє його.

Депутат облради Сергій Воронов підтримує думку військовослужбовця.

– Це рішення є незаконним і ганебним для обласної влади, – каже депутат. – Вони, по суті, обмежили права пільговиків. У людини може не бути грошей, а їй необхідно їхати в автобусі за власні кошти. До того ж це створить чимало незручностей. До мене зверталися жителі села, яке розташоване між Кам'янкою та Черкасами. У них немає можливості брати десь квиток, бо немає автостанції. Ті, хто підтримав ці зміни, можливо, не розібралися в ситуації. Або ж свідомо це зробили. Мета змін – аби перевізники не наживалися на пільгових категоріях громадян. Бо перевезуть сотню осіб, а у звітності подадуть 1000. Краще ввести монетизацію таких послуг. Тобто безпосередньо перераховувати гроші на картки пільговиків.

Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Руслан Чикало називає розмови про скасування безкоштовного перевезення завчасними.

– Ще нічого не відомо, – коментує Чикало. – Річ у тім, що бюджетний рік починається у наступному році. Гроші планувалося закладати на 2018-ий. У цьому році нічого не закладалося. Попереду поїзда розтрубили про все це. Так, програму таки прийняли, аби якось компенсовувати людям витрати. Та поки що ніхто із пільгових категорій в автобусах не платитиме.

Чиновники переконують, що нічого не сталося, принаймні поки що, а перевізники вже тиражують оголошення про те, що з 18 жовтня пільговий проїзд буде здійснюватися «по пред'явленню посвідчення за повну вартість».

На найближчій сесії обласної ради дехто з депутатів уже ініціює скасування скандальних змін до програми «Турбота».

Сергій Радченко

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100