реклама

реклама

Під час районних урочистості до Дня захисника України та Дня українського козацтва в Чорнобаї вшановували воїнів.

DSCN0027

Присутніх на заході привітали голова РДА Сергій Джоболда і Почесний голова Асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» Петро Душейко.

За участь в АТО Максиму Кутіщеву та Артему Савченку вручили відзнаку Президента України. Медаль «Учасник Бойових дій» отримав звільнений в запас старший сержант Збройних сил України 10 мобільного прикордонного загону Володимир Приліпко.

За високі показники в службовій діяльності, зразкову військову дисципліну та з нагоди Дня захисника України грамоту Черкаського обласного військового комісаріату отримав заступник військового комісара з територіальної оборони Чорнобаївського РВК Леонід Науменко. Подяки від районної державної адміністрації за мужність та героїзм, виявлений під час участі в АТО, захист державного суверенітету і територіальної цілісності України отримали ще десять воїнів.

DSCN9988

За участі військового комісара Чорнобаївського РВК, майора Василя Ткаченка двадцять п’ять учасників АТО були нагороджені відзнакою Начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України – нагрудним знаком „Учасник АТО”, за сумлінне і чесне виконання військового обов’язку.

DSCN0042

Від Всеукраїнського об’єднання «Країна» відзнаки «Орден матері бійця АТО» з рук селищного голови Алли Мірошниченко отримали мами мужніх чорнобаївських героїв-захисників - Галина Гуленко, Лідія Назарова, Зоя Трохимчук та Зінаїда Чорногор.

Всі нагороджені отримали цінні подарунки від Асоціації сільськогосподарських виробників району та грошові винагороди від Почесного голови асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» Петра Душейка.

DSCN0038

«Війна - це не тільки те, що відбувається на передовій,- зазначив у своєму зверненні Петро Григорович. - Для того, щоб наші воїни гідно виконували свої обов’язки щодо захисту свободи та національної незалежності держави, вони повинні бути належно озброєні, обмундировані і нагодовані. Війни - це боротьба економік. І тому, ті, хто не ховається, а чесно і добросовісно працює на будь-якій ділянці роботи, сумлінно сплачує податки, створює оборонний потенціал країни - всі вони також є захисниками України».

Хвилиною мовчання присутні вшанувати світлу пам`ять всіх героїв, які відали своє життя за вільне майбутнє України.

DSCN0066

Потому Благочинний Чорнобаївського району Отець Валерій спільно з духовенством району провів молебень. Під час молитви лунали прохання за за мир і спокій у державі, здоров’я та благополуччя захисників та усіх земляків, за Україну, українське військо та волонтерів.

Ніна Семенова, Валентина Згура, фото авторів

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #1 відлуння черкащини 19.10.2017 07:27
Душейко П.Г., надзвичайно потужна людина - це очевидно. Громадському життю району та області віддається на всі 100%.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100