реклама

реклама

Акція «#я_проти_рабства», присвячена Європейському дню протидії торгівлі людьми, відбулась у Черкасах 18 жовтня. Використовуючи інформаційні листівки, відео та вікторину всім присутнім розповідали про форми торгівлі людьми та навчали способам її протидії. Також упродовж заходу всі охочі могли долучитися до художнього майстер-класу та розмалювати для себе еко-торбинку із контактами Національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та допомоги тим, хто опинився в такій ситуації.

Учасники заходом задоволені та переконані, що такі інформаційні акції дуже корисні для людей, адже мало хто усвідомлює проблему торгівлі людьми.

«Не всі знають, що у рабство можна потрапити навіть там, де, здається, цього точно бути не може, тому цікаво послухати про те, як убезпечити себе від такої ситуації», – ділиться враженнями учасниця акції студентка Анна Мимоток.

До акції долучились також і представники структур, що допомагають людям, які опинилися в ситуації торгівлі людьми. Зокрема, фахівець відділу у справах сім’ї молоді та спорту Черкаської РДА Наталія Василенко розповідає, що на сьогодні лише у Черкаському районі зафіксовано дві особи, які отримали статус постраждалих від торгівлі людьми. «Молода людина прочитала оголошення про роботу за кордоном, зголосилась працювати. А згодом виявилось, що це робота, пов’язана з торгівлею наркотиками, людину шантажували, не відпускали. Тому потрібно дуже обережно ставитися до таких пропозицій. Прикметно, що люди зазвичай не розказують про те, що опинилися у таких ситуаціях, тому офіційна статистика не відображає усього масштабу проблеми», – коментує спеціаліст.

Ініціатор акції «#я_проти_рабства» та менеджер напрямку протидії торгівлі людьми БО «Від серця до серця» Марина Стадник розповідає, що насправді розпізнати ситуацію торгівлі людьми з кожним разом стає все складніше. Тому потрібно дуже прискіпливо вивчати усі документи, якщо це стосується роботи, та обов’язково дізнаватися про телефони чи організації, які можуть допомогти у критичній ситуації, особливо, коли збираєтесь на роботу за кордон.

«Винахідливість трафікерів сьогодні дуже висока, тому озброюйтеся інформацією, аби уникнути таких прикрих випадків. І також дуже важливо не боятись розповідати, якщо хтось опинився у ситуації торгівлі людьми. Насамперед, це потрібно для людини, яка постраждала, щоб та могла отримати підтримку, у тому числі психологічну. А ще, це допоможе убезпечити інших людей від небезпечних ситуацій», – повідомила Марина Стадник.

За останні півтора року лише організація «Від серця до серця» виявила на території Черкащини 19 осіб, які постраждали від ситуації торгівлі людьми. Офіційний статус постраждалого від торгівлі людьми за 2017-й рік у Черкаській області отримали 7 осіб.

Допомогу та консультацію щодо питань торгівлі людьми на Черкащині до фахівців організації «Від серця до серця» тел. 64 77 47. Також можна звертатися за телефоном 527 (безкоштовно з будь-якого оператора в межах України).

Про це повідомили в БО «Від серця до серця».

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100