реклама

реклама

17 жовтня 2017 року фракція ВО «Свобода» в Черкаській обласній раді зареєструвала проект про скасування рішення, яке обмежує права пільговиків на безоплатний проїзд в автомобільному транспорті. Націоналісти вважають такі дії обласної влади антисоціальними та антизаконними.

На попередньому пленарному засіданні сесії обласна рада силами провладної більшості ухвалила рішення про внесення змін до програми «Турбота», встановивши порядок виплати компенсації за проїзд автомобільним транспортом пільгових категорій громадян міжміських та міжобласних маршрутах загального користування (протяжність яких перевищує 50 км), зокрема й атовців. За цим порядком усі категорії пільговиків мусять оплатити повну вартість проїзду, а компенсацію отримають згодом в місці обліку в єдиному реєстрі пільговиків по «іменних квитках». Також кількість поїздок на рік обмежено.

Хоча рішення ще не набуло чинності, проте водії маршрутного транспорту вже поспішили вивісити оголошення. Це спричинило значний суспільний резонанс, адже рішення є антисоціальним та суперечить законодавству України. Зокрема в статті 2 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» йдеться, що «нормативні акти органів державної влади та органів місцевого самоврядування, які обмежують права і пільги ветеранів війни, передбачені цим Законом, є недійсними». Рішення облради порушує права ветеранів війни, закріпленні в пункті 7 частини першої статті 12 та пункті 7 частини першої статті 13 згаданого Закону.

Фракція ВО «Свобода» єдина не голосувала за це рішення і вимагає його скасування на сесії обласної ради 20 жовтня 2017 року та зареєструвала відповідний проект. Також націоналісти пропонують провести громадське обговорення із залученням усіх зацікавлених сторін та доопрацювати порядок перевезення пільгових категорій громадян.

«Цей випадок має стати для кожного представника громад Черкащини уроком. Депутат не повинен сліпо підтримувати все, що пропонують органи виконавчої влади, а влада має дуже чітко усвідомлювати наслідки ухвалення антинародних та незаконних рішень!» – переконаний голова фракції ВО «Свобода» в Черкаській обласній раді Юрій Ботнар.

Прес-служба Черкаської обласної організації  ВО «Свобода»

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100