реклама

реклама

Зустріч «Долаємо осінній смуток», яка проведена Відділенням  Всеукраїнської благодійної організації «Турбота про літніх в Україні» в м.Черкаси (виконавчий директор Тетяна Бугеря), познайомила з порадами вчених та особистими прикладами як із задоволенням приймати осінній стан душі.

DSCN4174

Чудові вірші Ліни Костенко, Миколи Дорізо, Тетяни Кас’ян  прочитали  Пушкаренко Світлана, Катерина Шунько, Валентина Ковтун. Вони стали гарним «сезонним подарунком» для присутніх.

Учасники зустрічі з задоволенням оглянули малюнки, в’язання, декоративні  вироби, фотографії, зроблені присутніми. «Веселий танець» у виконанні Галини Алексєєвої і Валентини Медведєвої та фрагменти занять з танцювальної аеробіки під керівництвом Ірини Кирилової показали, що всі захоплення стають стимулом до життя.

Більше світла та кольору, зазначила Ганна Кухарчик. Вона сказала, що треба частіше бувати на вулиці, бо це потрібно, щоб отримати більше сонячного світла. А яскраві кольори покращать настрій. Прикладом стали чудові квіти, які прикрашали зал. «Також наповнювати кімнату улюбленими пахощами радять психологи, тому що найкращі психотерапевти - це аромати»,- доповнила Надія Головченко.

Тетяна Харламова зауважила, що фізична активність поліпшить настрій, поповнить запаси енергії та допоможе залишитись у формі. Катерина Бобровник додала ще декілька порад сприйняття із задоволенням осінньої хандри. Це постійна зайнятість, мрії, що зігріють душу осінніми вечорами і можуть стати планом для подальшої  реалізації, вирощування квітів. Також смачна  їжа та правильне харчування кожному піднімуть настрій. Вона розповіла про дослідження вчених, які довели, що постійне носіння важкої сумки негативно впливає на настрій. Тому викладаємо з сумки все зайве і переходимо на якомога меншу та легшу сумку.

Пісні квартету волонтерів «Даруємо настрій» в складі  Ганни Кухарчик, Катерини Бобровник, Надії Головченко, Валентини  Ковтун поліпшили настрій присутніх. Ковтун Валентина додала, що музикотерапія – союзник у боротьбі з пригніченим настроєм. Всі присутні разом з квартетом співали «Листья желтые» та «А годы летят».

Завершальним етапом зустрічі стало чаювання з солодощами в колі друзів, виконання пісні «А ми бажаємо Вам добра» та загальний танець учасників зустрічі, яка проведена в рамках проекту  «Створення безпечної зони для людей старечого віку», що виконується за підтримки Німецького Федерального Фонду «Пам'ять, Відповідальність, Майбутнє» за програмою «Місце зустрічі-Діалог» в Україні.

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 Батрахоміомахія 22.10.2017 09:45
Як жалюгідно виглядає це дійство... До якого жебрацького стану доведені наші люди!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Запитання 21.10.2017 18:42
За чиї кошти проведені заходи?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100