реклама

реклама

В управлінні податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Черкаській області поінформували про результати роботи обласної фіскальної служби за три звітні квартали з підвищення рівня заробітної плати в регіоні, виплати зарплатних боргів, висвітлили результати контролю за сплатою податків із заробітної плати та нагадали роботодавцям і працівникам про обов’язковість оформлення трудових відносин.

Так, за 9 місяців п.р. на Черкащині виявлено 1222 випадки використання працівників без оформлення трудових відносин та без сплати податків; легалізовано 5010,2 тис.грн. доходів, в результаті донараховано 901,8 тис. гривень податку на доходи фізичних осіб. Крім того внаслідок перевірок до державної реєстрації залучено, із сплатою 28,5 тис.грн. податків, 80 черкащан, які здійснювали незаконну підприємницьку діяльність.

Перевірками, проведеними у січні – вересні п.р. з повноти нарахування та сплати податку на доходи фізосіб донараховано 3125,7 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб, до бюджету надійшло 2154,8 тис. грн. ПДФО.

В результаті спільних заходів територіальних органів фіскальної служби та місцевої влади підвищили рівень оплати праці 795 роботодавців – юридичних осіб та  503 фізичні особи – підприємці, і як наслідок, місцеві бюджети отримали додаткових 2,2 млн.грн. податку на доходи фізичних осіб.

Звітного періоду за участі фіскальної служби області керівники 50 підприємств  виплатили 18876,3 тис.грн. заборгованої зарплати. За рахунок цього місцеві бюджети одержали додаткових 4022 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб. Зокрема погасили зарплатні борги перед працівниками три підприємства державної форми власності з часткою державного майна понад 50 % на загальну суму 526 тис.грн.

Цьогорічні надходження податків із заробітної плати. За 9 місяців платники Черкаської області сплатили 2,9 млрд.грн. податку на доходи фізичних осіб (+946 млн.грн. до відповідного показника 9 міс. минулого року): 772 млн.грн. до державного та 2,165 млрд.грн. до місцевих бюджетів. Податок на доходи фізичних осіб залишається першим серед податкових платежів в регіоні за обсягом надходжень. У доходах зведеного бюджету його частка з початку року склала 43 відс., у доходах місцевих – 58,3 відс. Також сплачено 223,8 млн.грн. військового збору (+ 65,2 млн.грн. до минулого року) та 2,7 млрд.грн. єдиного внеску (+908 млн.грн.).

Нагадування роботодавцям Незважаючи на дію відповідної норми більше двох років, одним з найчастіших порушень залишається несвоєчасне повідомлення/ неповідомлення роботодавцем про прийняття працівника на роботу до початку роботи працівника.

Згідно чинного законодавства працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та повідомлення ДФС про прийняття працівника на роботу в установленому порядку.

Повідомлення ДФС подається:

- засобами електронного зв’язку з використанням ЕЦП відповідальних осіб згідно з вимогами законодавства у сфері електронного документообігу та електронного підпису;

- на паперових носіях разом з копією в електронній формі;

- тільки на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше, ніж з 5 особами.

Повідомлення подається:

- за працівників – резидентів, прийнятих за трудовим договором;

- за працівників – нерезидентів, прийнятих за трудовим договором;

- за працівників – сумісників (зовнішніх і внутрішніх).

Не подається повідомлення:

- за осіб, що надають послуги за ЦПД;

- за практикантів та стажистів (без укладання трудового договору).

реклама

Коментарі  

 
+3 #4 СОЛДАТ 22.10.2017 17:52
Цитую Химик:
Скажите, когда на " Азоте" выплатят долги по зарплате,с февраля по май, к кому обращаться

К Фирташу обращаться.Он и выплатит...потом...может быть.... ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Сидоров. 22.10.2017 11:32
За 9 місяців на Черкащині виявлено 1222 випадки використання працівників без оформлення трудових відносин....
погано працює відповідна служба , яка виявляє. Насправді їх разів у 100 а то і більше є.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Химик 22.10.2017 10:13
Скажите, когда на " Азоте" выплатят долги по зарплате,с февраля по май, к кому обращаться
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Анатолий 21.10.2017 22:01
На моє звернення щодо використання працівників без оформлення трудових відносин так званим головою утвореного з порушенням законодавства України ОСББ „Гагаріна 83” Юрємй Го...ою до ДФС відповіли, що моє звернення не відповідає певним правовим актам. Я в шоці!!!! І ці працівники спокійно працюють далі!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100