реклама

реклама

На цьому наголосив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко під час виїзного засідання Комітету Верхової Ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності. Воно відбулося минулої п’ятниці в Умані. Одне з питань порядку денного стосувалося інструментів фінансування сільського господарства в Україні.

Як розповів очільник області, цьогоріч суб’єкти господарювання агропромислового комплексу Черкащини залучили 496 млн грн пільгових кредитів у національній валюті. Водночас за державною програмою «Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів» вони отримали 24,8 млн грн як відшкодування.

20171020_151505

– Якщо ми говоримо про розвиток сільського господарства, то без капіталовкладень він неможливий, – зауважив Юрій Ткаченко. – Наші аграрії мають стоси проектів із будівництва елеваторів, овочесховищ і под., для старту яких потрібен доступний фінансовий ресурс. Зрозуміло, що більшість проектів втілити за рік не можна. Особливо якщо це стосується переробної галузі, а її потрібно розвивати, щоби ми врешті перестали бути винятково сировинною базою. Тому програми здешевлення кредитів повинні бути довгостроковими. Причому стосуватися не тільки агрохолдингів, а й середнього та малого бізнесу. Інше важливе питання – розширення ринку страхових послуг для агросфери. Приміром, низку областей торкнулася проблема африканської чуми свиней. Страхування такого ризику наразі немає.

Ці та інші пропозиції, що прозвучали на засіданні, опрацює спеціальна робоча група. За десять днів вона надасть свої пропозиції Комітету Верхової Ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності. Очолить робочу групу секретар Комітету, народний депутат України Максим Поляков. У її склад також увійде голова Черкаської ОДА.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100