реклама

реклама

Україні вже давно було слід відійти від «безоплатної медицина», яка була задекларована у законодавстві, однак відсутня в реальності. Про це заявила головний лікар Черкаського обласного кардіологічного центру Світлана Журба, повідомляє «Інфоміст».

IMG_5670 На її переконання, медична реформа потрібна Україні «ще вчора».

– Сфері медицини вже не перший рік бракує кваліфікованих кадрів, молоді лікарі не йдуть працювати в медичні заклади навіть в містах, що вже говорити про села, медикаментів не вистачає, інструментальне забезпечення не відповідає потребам сьогодення, – каже Журба.

Керівник кардіодиспансеру наголошує, що медичною реформою держава хоче задекларувати і гарантувати той рівень медичної допомоги, яку зможе надати.

– Це принаймні буде чесно. Великим позитивом вважаю оплату за конкретну надану послугу, а не за ліжко, на якому може лікуватися як пацієнт зі складною хворобою, що потребує оперування, додаткових досліджень та обстежень, так і пацієнт із хворобою, що піддається більш легкому лікуванню та догляду. Натомість – оплата була однакова. Час уже, дійсно, подумати і про страхову медицину, якою користуються всі розвинені країни світу, – переконана лікарка.

Водночас вона виступила проти акумулювання коштів зі всієї країни в одній агенції, яка потім розподілятиме плату на всі медичні заклади.

– Такі повноваження можна було би лишити на рівні міст, районів, – говорить Світлана Журба.

реклама

Коментарі  

 
+17 #1 авіатор 24.10.2017 16:43
А хабарі любить більше України.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100