реклама

реклама

Яскравим дійством у суботу, 21 жовтня, стало святкування Дня села у Франківці на Чорнобаївщині. Цей день з нетерпінням чекає вся територіальна громада.

Ще задовго до початку урочистостей люди почали збиратися до сільського Будинку культури, аби зайняти в глядацькій залі зручні місця, поспілкуватися і бодай на день відволіктися від непростого сільського життя.

Розпочалося все із вітальних слів ведучої та оголошення про справжній сюрприз від засновників корпорації «Дніпро» родини Душейків для всіх трудівників СТОВ «Надія», мешканців Франківки та Тарасівки - концерт столичних артистів музичного гурту Театру пісні «Джерела».

Фран.

Творчий колектив своїм дотепним гумором і запальним виступом, під час якого позивні емоції зашкалювали, а ноги самі просилися до танцю, подарував глядачам гарний настрій.

Звертаючись зі сцени до людей праці на початку офіційної частини святкування, Олексій Душейко, один із засновників корпорації «Дніпро», наголосив, що уявити Україну без села не можливо, бо саме воно є джерелом українства. Це в селі зароджувалася українська мова, культура, пісні та фольклор. І навіть літератори та науковці, видатні люди, які стали елітою України, теж вихідці із села. Далі Олексій Петрович побажав усім присутнім добробуту, процвітання, здоров’я та мирного неба. А від імені засновників корпорації «Дніпро» в дарунок вручив для громади більярдний стіл, який буде встановлено в Будинку культури.

Франківка....

Під час свята віддали шану довгожителям села, найстаршим сімейним парам, подякували їм за працю і за мудрість. Не забули й про наймолодших.

Вшанували воїнів-односельчан, які захищали нашу державу на Сході країни.

Франк.

Святкове дійство завершилося спільним застіллям, під час якого куштували традиційну кашу, юшку, шашлики. Не забули й про малечу, яка безкоштовно пригощалася солодкими напоями та веселилася на батутах та дитячих атракціонах. Свято тривало до самого вечора. Громада села щиро дякувала родині Душейків та всім організаторам свята, завдяки яким воно пройшло весело і змістовно.

DSCN0306

Ніна Семенова, Валентина Згура, фото авторів

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100