реклама

реклама

У Кам’янці депутати перейменували вже декомунізований провулок. Так, перейменований ще торік 1-ий пров. Ватутіна на пров. Василя Мушти. Це обурило вдову Василя Мушти Клавдію Василівну, яка через суд відстояла честь свого чоловіка та довела, що чоловік гідний того, щоб його іменем був названий провулок.

ed1c574a2676af07b4fca5bf45def4d4_M

– Мені 90 років, а я повинна ходити по судах. Справа в тім, що мій чоловік мав нагороди, був інвалідом 2-ї групи у зв’язку з участю у Другій світовій війні. був учасником Корсунь-Шевченківської битви, звільняв села, має орден «За мужність», отримував грамоти від президента і прем’єра. До слова, долучався і до створення місцевого музею краєзнавства, і до встановлення пам’ятника Шевченку. Він помер 12 червня 2010 року. Коли в рамках декомунізації наш провулок назвали його іменем, декому це не сподобалося. Зокрема, один сусід почав поширювати нісенітниці про мого чоловіка, нібито він не мав бойових заслуг та й взагалі був комуністом. У підсумку, міська влада назвала провулок «Третім провулком Шевченка», – обурюється вдома Мушти.

Жінка подала до суду і 4 квітня рішенням Кам’янського районного суду назва провулку була повернути. Але депутати знову перейменували його в Третій провулок Шевченка.

– Я знову звернулася в суд і очікую на засідання, яке має відбутися 1 листопада. Також я подала в суд щодо захисту честі і гідності свого чоловіка, адже вважаю несправедливим те, що покійну людину незаслужено обливають брудом! Не можна знущатися з пам’яті людини, яка померла і не може себе вже захистити, – каже Клавдія Василівна.

lf9vBbur26wSp9YM5IEu_avatar Краєзнавець Олександр Вєтров, якого Клавдія Василівна називала з числа тих, хто виступав проти присвоєння провулку імені Мушти, каже: дійсно вважає, що є більш заслужені люди, іменем яких можна назвати вулиці.

– Крім того, є й рішення громадських слухань. Вся вулиця проти неї. Стара людина… Вона й на мене в суд подала. Та я документально історично доводитиму, що немає в нього тих заслуг, про які вона каже. Щодо організації її чоловіком музею, про що каже Клавдія Василівна, то це натуральний брєд. Вона понаписувала листи-скарги на всіх, та вважаю, що вона просто не тим займається. Жінка неправа, – каже краєзнавець.

Журналіст також звернувся до топонімічної комісії міської ради, щоб там роз’яснили свою позицію, але в міськраді пообіцяли відповісти на питання лише тоді, коли дозволить міський голова Володимир Тірон, який зараз у від’їзді.

– Треба, щоб ви переговорили з міським головою. Коли він дасть дозвіл давати коментарі, то ми вам скажемо. А інакше ні, щоб потім не було неприємностей. Проте міського голови сьогодні немає, бо він поїхав на Київ. Дзвоніть завтра, – зазначили в міськраді.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Декабрист 25.10.2017 18:44
Веселиться Кам'янка як звичайно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Знайшли кого запитувать 25.10.2017 15:05
Вєтров - д....нь невиправний :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100