реклама
Sucurity Police

реклама

Із нагоди 150-річчя від дня народження фундатора вітчизняного музейництва, видатного академіка, археолога, історика та мистецтвознавеця Миколи Біляшівського на Канівщині відбулися пам’ятні заходи.

Про це повідомляє «Kanos» із посиланням на інформацію із сайту Канівської міської ради.

FetchOptImg.ashx

24 жовтня із нагоди 150-річчя від дня народження Миколи Біляшівського делегація у складі представників виконавчого комітету Канівської міської ради, Канівської РДА, депутатів та школярів, відвідала місцевий природний заповідник.

Свого часу, проводячи дослідження в нашому краї та вивчаючи знайдені пам’ятки й історичні джерела, саме Микола Федотович Біляшівський дійшов висновку, що на Княжій горі у Каневі знаходилось древньоруське літописне місто Родень.

Заступник міського голови Наталія Матінова, заступник голови Канівської РДА Тетяна Жівотова, директор Канівського природного заповідника Володимир Пилипенко та інші поклали квіти до могили Біляшівського, що знаходиться на території заповідника.

Літературознавець Зінаїда Тарахан-Береза зауважила, що Микола Федотович повернув канівцям нашу втрачену пам'ять, нашу історію, та закликала школярів продовжувати почесну справу видатного археолога, адже рідний край ще має достатньо прихованих скарбів і невідкритих таємниць.

Також гості відвідали «Музей природи». Школярі пройшли екологічною стежкою заповідника та переглянули кінострічку на екологічну тему.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100