реклама

реклама

Близько сотні черкащан вже звернулись за правовим захистом через мобільні точки доступу до системи безоплатної правової допомоги. Нагадаємо, вони розпочали роботу із серпня – для того, аби захистити права аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю, швидкого та ефективного реагування на незаконні дії. Відтоді в області запрацював й оперативний штаб. До його складу увійшли представники Нацполіції, Держгеокадастру, управління юстиції, аграрних асоціацій, землекористувачі та громадськість.

Про результати роботи спеціалісти штабу інформують під час щотижневого засідання, розглядають в тому числі конкретні випадки, запрошуючи заявників. На черговому з них заступниця начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації Нонна Корж наголосила, що графіки роботи мобільних точок доступу оприлюднено на офіційному сайті Головного управління (http://uprav.ck.minjust.gov.ua/). Допомогу надають фахівці управління юстиції, приватні та державні нотаріуси, представники Регіонального центру з надання безоплатної  вторинної правової допомоги в Черкаській області.

– За цей час ми відвідали майже 30 населених пунктів спільно з нашими фахівцями й натепер маємо часовий графік майбутніх рейдів, – сказала Нонна Нодарівна, додавши, що люди звертаються й на телефонну гарячу лінію.

У ході засідання обговорили конкретну справу одного із заявників та надали відповідні роз’яснення. За результатами розгляду, перший заступник голови ОДА, керівник штабу Віталій Коваль наголосив на потребі активізації роботи з боку Держгеокадастру, зокрема й необхідності проведення структурою відповідних роз’яснень.

– Аби уникнути проблем, приміром, із перереєстрацією договорів оренди на землю, які періодично виникають у аграріїв та фермерів, відповідально мають виконувати свою роботу працівники Держгеокадастру. Від цього значною мірою залежить дієвість усієї системи та, зокрема, сприятиме зменшенню випадків рейдерського захоплення, – зауважив Віталій Володимирович і надав протокольне доручення про залучення працівників кадастру в районах до обговорення проблемних випадків на місцях.

Віталій Володимирович також наголосив на тому, що мобільні точки доступу до системи безоплатної правової допомоги – на сьогодні реальний механізм, що може захистити аграріїв.

ДОВІДКОВО:

«Гаряча лінія» обласного оперативного штабу з протидії аграрному рейдерству: (0472) 33-00-27.

Час роботи: понеділок – четвер з 9:00 до 18:15, у п’ятницю – з 9:00 до 17:00 (без перерви на обід). Адреса: м. Черкаси, бул. Шевченка, 185, каб. 244.

Про це повідомили в Черкаській ОДА.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 Сотник 27.10.2017 11:19
Основне джерело рейдерства знаходиться у Кабміні. Уособленням є - міністр юстиції Петренко, нардеп Пашинський і Ко'. Що вам ще міркувати з цього питання?! Видимість бурної діяльності? Краще на міст через Дніпро поїдьте допоможіть! Бо ті "три богатиря", що там працюють, будуть його ремонтувати до весни, як мінімум!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100