реклама

реклама

Проект Арт-простір, що був започаткований Черкаським міським Палацом молоді кілька років тому, довів за цей час доцільність свого існування. Багато молодих і не дуже людей мали можливість показати свій талант (а він міг бути будь-яким – вокальним, танцювальним, поетичним тощо), знайти розуміння і підтримку, а також – нових друзів і партнерів по творчості. Про такі випадки розповідає директор Палацу молоді Нодарі Росопідзе.

3

- Арт-простір цікавий саме як відкриття цікавих неординарних особистостей. Люди приходять, показують себе, дивляться на інших, знайомляться. А згодом народжуються нові проекти, нові ідеї, іноді навіть нові творчі колективи. Ось, наприклад, досить довго тривали у нас літературні вечори під назвою «Безвідповідальне читання віршів». Спочатку на Арт-просторі зявився Ярослав Литвин, науковий співробітник музею «Кобзаря», випускник філософського факультету ЧНУ. Після участі в Арт-просторі ми пропонували йому роль то художнього керівника, то режисера, він пробував себе у різних проектах, але вони жили недовго. Потім я підказав йому цю ідею з літературними вечорами, і вона, мабуть, існувала б й досі, якби Ярослав не виїхав за кордон. «Безвідповідальне читання віршів» відбувалося раз на місяць, іноді його учасники знову приходили на Арт-простір, потім поверталися до читань, і така ротація була постійною, - згадує Нодарі Романович.

Відомий в Черкасах рок-гурт «L.A.» під керівництвом Сергія Юрчика також пов'язаний з Палацом молоді – тут відбувалися його концерти, він брав участь у «Чоловічому клубі». Згодом, коли гурт «розкрутився», він потрапив на Перший національний телеканал. Потім вдалося влаштувати йому поїздку до Польщі на фестиваль-імпрезу. Але дружині Сергія, Людмилі, хотілось свою групу. Вона знайшла собі напарницю Гаяне. Так зявилася група «Унісон», для якої Арт-простір був репетиційним майданчиком. Згодом у групі було вже троє дівчат, і через деякий час вони вже мали непоганий рівень.

- Арт-простір і є майданчик для подібних речей – для презентації себе, для пошуку однодумців і потенційних партнерів, - говорить Нодарі Романович і згадує, що бували й романтичніше історії, коли музикант-учасник Арт-простору знайшов не лише партнерку по творчості, а й кохану. Заради неї він навіть покинув Черкаси, і зараз вони живуть в Одесі, де дівчина вивчає класичний вокал у музичній академії.

Таких прикладів ще набереться. До речі, згаданий гурт «L.A.» вже цієї п’ятниці має завітати на роковий Арт-простір – про тематику цього вечора було оголошено заздалегідь. Тож запрошуємо любителів року!

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100