реклама

реклама

Про  свої враження від робочого відрядження до Одеського центру інтегрованих соціальних послуг сьогодні під час ранкової наради розповів заступник міського голови Геннадій Шевченко. До Одеси Геннадій Юрійович їздив спільно з новопризначеним директором департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Олегом Гудзенком.

3_699

За його словами, в Одесі на досить високому рівні впроваджено систему організації та надавання адміністративних послуг для населення. Все місто умовно поділено на чотири райони, у кожному з яких створені ЦНАПи, де максимально акумульовано усі можливі адмінпослуги задля комфортного та оперативного вирішення в одному місці  питань, з якими до них звертаються громадяни.

– Для цього створена єдина централізована база даних, куди внесено усі необхідні відомості з різних служб. Це істотно полегшує роботу та економить час установам, які діють у сфері надання соціальних та адміністративних  послуг. Тобто є куди розвиватись і над чим працювати, –   наголосив Геннадій Шевченко.

Як приклад, навів тенденції, які нині лунають на державному рівні щодо відмови від будинків дитини та різного роду  інтернатних закладів, де перебувають діти-сироти та діти, батьки яких позбавлені батьківських прав.

Натомість пропонується передати ці функції та, відповідно, фінансову допомогу у прийомні родини та дитячі будинки сімейного типу. Таким чином –  на практиці реалізується державна концепція, аби «гроші ходили за дитиною», а не йшли централізовано на інтернатні установи.

Аналогічна тенденція, на думку заступника міського голови, доречна й у сфері наданні інших соціальних послуг і пільг.

Про це інформує сайт міськради

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100