реклама

реклама

Завершилися навчальні модулі проекту Школа мерів, в якому цього року бере черкаська команда під керівництвом Андрія Більди. До її складу також входитьдепутат міської ради Костянтин Чернецький, фахівець зі зв’язків з громадськістю Марина Волошенко та юрист Наталія Даньковська. Протягом трьох місяців разом із колегами із інших міст вони навчалися новим та дієвим формам управління містами, розбирали успішні практики.

22886300_1587608821296927_2285316132519428429_n

До насиченої програми Школи мерів входили зустрічі з нинішніми й колишніми мерами міст і містечок України, лекції відомих вітчизняних та закордонних фахівців, приклади реформування міських галузей життєдіяльності. Аби здобути досвід європейських муніципалітетів,команда відвідала низку міст Польщі, познайомилася із їхніми реформами та успіхами. Тепер завдання команди - осмислити, систематизувати знання та адаптувати корисні кейси до свого міста.

Нині учасники Школи мерів активно працюють над розробкою Стратегії розвитку міста Черкаси. Для цього стали учасниками форуму активних містян, проводять фокус-групи та опитування черкащан за різними категоріями, формують план, за яким місто розвиватиметься протягом десятиліть.

«Нашій команді дуже пощастило потрапити на навчання до «Школи мерів». Досвід спілкування та знайомство із креативними та сильними управлінцями є незрівнянно корисним. Нам надано інформацію, яку не отримаєш зпідручників, її можна почути лише від практиків. На завершенні навчальних модулів наша робота ще тільки починається. Чимало цікавих проектів, які вже втілені в містах Європи, варто використати для впровадження в наших рідних Черкасах. Ну і, звісно, починати будемо з написання стратегії», - говорить лідер команди Андрій Більда.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100