реклама

реклама

Про необхідність реформи законодавства розповів в інтерв’ю сайту «Дзвін» заступник начальника ГУНП в Черкаській області, полковник поліції Віктор Іванько, що відповідає за громадську безпеку Черкащини.

– Основний “робочий інструмент” правоохоронців – законодавство. Сьогоднішнє законодавство України – не дає змогу виконувати ті задачі, що стоять перед поліцією. Для прикладу: скільки б ми не ловили п’яних людей за кермом, їх кількість все одно не зменшується. В цьому році вже 1300 водіїв на Черкащині затримано за їзду в нетверезому стані.

21685927_705616559633308_8379705114806667720_n-600x398

Знаєте, про роботу поліції, що штрафує правопорушника умовно на 100 гривень, інколи нам кажуть: “що він там зробив, чого ви його затримуєте, це ж невеличке правопорушення!” Я вірю в “теорію розбитого вікна”. Якщо в приміщенні розбите вікно, і якщо його не засклити, то повибивають згодом усі вікна. Тож не буває “невеликих” чи “великих” правопорушень – є порушення закону, за яке невідворотно має бути відповідальність, адекватна тяжкості вчинку. Навіть проводились відповідні дослідження, які підтверджували, що саме такий підхід дієвий. Ще, як приклад, – мер Нью-Йорка. Він коли став на посаду, то почав боротьбу з графіті, з дрібними правопорушеннями. В підсумку у місті значно зменшилась кількість тяжких злочинів.

Що це означає? А те, що я вже сказав, – має бути незворотність відповідальності. За будь-яке, навіть дрібне правопорушення. Сьогодні він вкрав сумочку, вдарив когось, і якщо його не покарати, якщо він не відчує, що правоохоронна система працює, – завтра він піде на більш серйозний, тяжкий злочин. На жаль, українське адміністративне законодавство – “совок”, який досі в нас у головах позалишався. За деякі правопорушення штраф 100 гривень, це ж смішно. Поліцію позбавили права затримувати до суду за домашнє насильство, і цей ряд можна продовжувати. Нам потрібно терміново вносити зміни в Адмінкодекс, – зазначає Іванько.

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 Сотник 01.11.2017 11:06
Цитую Громадянин:
Сумно стає від таких "спеціалістів" та їх теорій, яким завжди щось заважає. То законодавство не таке, то люди не такі і т.д.

+100%
Всі знають, що заважає поганому танцюристу!
І до чого, цим поліцейським, наведена кількість затиманих нетверезих водіїв, якщо напрямок його відповідальност і -- громадський порядок і безпека, де жодної цифри ним не озвучено?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Сидоров. 01.11.2017 11:04
Люди пили і п"ють за кермом. Це видно неозброєним оком. Треба так-- випив , сів за кермо, піймали, автоматично штраф у пару десятків тисяч , та поєбавлення прав років на три, повторно піймали , на довічне позбавлення.Але для всіх без винятку. Суд, який при явному порушенні прийняв виправдальний вирок, у відставку довічно, а то й у буцигарню на пару років.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Громадянин 31.10.2017 21:35
Сумно стає від таких "спеціалістів" та їх теорій, яким завжди щось заважає. То законодавство не таке, то люди не такі і т.д.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100