реклама
Sucurity Police

реклама

Розроблену фахівцями обласного управління водних ресурсів карту презентували під час засідання в ОДА. Воно відбулось під головуванням першого заступника очільника області Віталія Коваля. Найближчим часом її доопрацюють і вона стане путівником для рибників, водників та екологів під час реалізації заходів четвертого напряму Стратегії розвитку Черкащини, а саме: екологічної безпеки та збереження довкілля.

– У цілому ми пропонуємо розділити наш регіон на 13 суббасейнів, – зазначив у ході наради керівник обласного управління водних ресурсів Микола Шведенко. – Три з них спеціалісти нашої структури вже опрацювали, очищення яких сприятиме поліпшенню гідрологічного стану річки Тясмин. Утім ми рекомендуємо районам та відповідним структурам доповнити всі басейни, додавши наявні на територіях очисні споруди, сміттєзвалища, прибережні захисні смуги тощо. Згодом зможемо розробити й техніко-економічне обґрунтування для послідовності кроків із розчистки річок області.

За словами Миколи Миколайовича, варто послуговуватись прикладом проведених робіт із розчистки каналів річки Супой, що на Золотоніщині. Це відбулось завдяки спільним зусиллям тамтешнього підприємства «Маяк», обласної та місцевої влади. Крім того, Микола Шведенко зазначив, що з розчисткою Тясмину готові допомогти група компаній «Маїс». Тож за два тижні відповідні сільські ради Смілянського, Черкаського та Чигиринського районів, до яких прилягає річка, опрацюють подані їм проектні пропозиції.

– Вкотре наголошу – система очищення річок має бути комплексною та послідовною, – зауважив Віталій Коваль. – Адже часткова розчистка не дає повноцінного ефекту. Об’єднавши зусилля та ресурси обласного та місцевих бюджетів, приватних підприємців, зможемо досягти поставленої мети. Насамперед беремося за 4 з 13 річкових басейнів, зокрема Тясмину, Ятрані, Гнилого Тікича та Супою.

Нагадаємо, в регіоні діє Обласна програма охорони навколишнього природного середовища на період 2016 – 2020 років. Нею передбачені й заходи з поліпшення гідрологічного та санітарного стану річок.

Про це повідомили в прес-службі Черкаської ОДА.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100