реклама

реклама

Вчора у Черкасах пройшло судове засідання за позовом кандидата, який програв на виборах у Степанківській ОТГ Черкаського району. Позивач вимагав скасувати протокол ДВК про підрахунок голосів та визнати недійсними бюлетені із більш ніж однією позначкою, інформує «Вичерпно».

23201713_865038033657611_15232287_n-710x434

Раніше під час засідання сільської виборчої комісії із встановлення результатів виборів голови Степанківської ОТГ було оголошено переможця виборчої гонки. Переможцем став Чекаленко Ігор Миколайович, він набрав найбільшу кількість голосів – 1038 голосів виборців об’єднаної громади, в яку увійшли села – Степанки, Хацьки та Бузуків. Про результати виборів голови складено відповідний протокол ТВК. Встановлення результатів виборів голови громади тривалий час затягувалося опонентом переможця – Зеленьком Сергієм Геннадійовичем. Разом з тим, у Черкаському районному суді було призначено засідання за позовом кандидата, який програв.

Позивач Сергій Зеленько був відсутній на судовому засіданнні, його інтереси представляв його представник Олександр Черниш. Відповідачами були голова Степанківської ТВК Ольга Костюніна та представник дільничної виборчої комісії Віра Тищенко. Третьою особою виступили Ігор Чекаленко та його представник.

Під час судового засідання Черниш розповів, що в ході підрахунку бюлетенів було зафіксовано, що деякі бюлетені мали декілька поміток. Головами ТВК і ДВК було проігноровано це зауваження. За словами Черниша, було зіпсовано більше 145 одиниць бюлетенів.

Черниш повідомив також, що відбулось порушення процедури підрахунку голосів. Представник позивача скаржився на швидкість підрахунку, адже під час цього неможливо було роздивитися позначки.

– У всіх трьох протоколах результати підрахунку не сходилися, – зазначив Черниш.

Проте представники ТВК і ДВК заперечують цьому.

– Я маю сумніви у словах позивача. Тому нехай відповість, де саме були ці позначки, – сказала Віра Тищенко.

Але представник позивача відповів, що не знає конкретно, де вони були.

– Ми рахували тільки ті бюлетені, у яких були по одній позначці у квадратиках напроти кандидатів, – сказала Ольга Костюніна. – Якщо було дві позначки у квадратиках, то вважали ці бюлетені не дійсними.

Врешті, суд виніс постанову, у якій йдеться про відмову позивачу у задоволенні позовних вимог у повному обсязі.

23146140_865038796990868_1969139086_n

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100