реклама

реклама

Проект під номером 106 на конкурс із виділення коштів Громадського бюджету-2017 подала доцент ЧНУ та голова громадської організації «Книжковий маестро» Людмила Фіть. 300 тис. гривень із міського бюджету Черкас вона пропонує виділити на проведення 30 березня – 1 квітня 2018 року другого Черкаського книжкового фестивалю.

Пресконф

Нагадаємо, перший книжковий фестиваль пройшов у Черкасах цьогоріч 7-9 квітня і викликав серед черкаських любителів читання значний резонанс.

Книжковий фестиваль На наступний фестиваль планується запросити гостей із інших країн, передусім європейських. Передбачено провести виставку-продаж книг, письменницькі презентації, лекції від громадських діячів та цікавих особистостей, майстер-класи тощо. Оригінальні перформанси планується організувати у цікавих місцях Черкас та інших міст області. За словами видавця Юлії Чабаненко, у проектах – організація нових конкурсів у рамках книжкового фестивалю, зокрема, конкурсу серед художників-ілюстраторів.

– Перший книжковий фестиваль суттєво змінив енергетику міста, – наголосила Людмила Фіть під час сьогоднішньої прес-конференції в «Новій Добі». – З’явилася впевненість, що «і ми так можемо». Що Черкаси – не просто «місто біля Києва», а й потужний культурний центр із величезним потенціалом.

Фестиваль відкрив нові можливості, спонукав молодих письменників та літераторів-початківців до активнішого просування своїх творів. Отримавши досвід черкаського фестивалю, вони після цього активно заявили про себе на Київському та Львівському книжкових форумах.

За словами першого заступника голови ОДА Віталія Коваля, вплив Черкаського книжкового фестивалю на молоде покоління він відчув на власних дітях. Так, старша донька Віталія Володимировича, якій під час фестивалю придбали першу частину серії романів-фентезі «Коти-Вояки», незважаючи на наявність різноманітних ґаджетів, захопилася читанням, і зараз батьки замовили їй уже шосту частину.

– Ми маємо використовувати будь-який шанс подавати Черкаси і Черкащину по-новому, по-сучасному, – наголосив Віталій Коваль. – Щоб про нашу малу батьківщину чули не тільки те, що ми – біля Дніпра, у нас народився Шевченко і є Холодний Яр.

Від облдержадміністрації Віталій Коваль пообіцяв сприяти молодим черкаським письменникам, зокрема, у виданні їхніх творів, «по можливості забезпечивши їм певний мінімально необхідний тираж».

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 Аудитор 03.11.2017 18:47
Який кошторис фестиваллю? На що йдуть витрати?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100